fredag 27 april 2018

Historieboken


Historisk händelse. Oavsett vad det nu bär hän. För något kommer med absolut säkerhet ske. Efter handskakningarna och kramarna mellan Nord- respektive Sydkoreas ledare. Två ytterlighetsländer. Ena som konserverat kommunistiskt och stenhård övervakning, inget som tillåts. Och andra landet – super kommersialiserat och en ständig jakt på att lyckas. Och ett land som tagit det långa och avgörande steget in i att vara ett vätgassamhälle.

Nu ska ju Trump in i sammanhanget också. Kanske även Putin. Och det här påverkar naturligtvis i första hand hela Asien. Så fler spelare med åsikter. Mäktige Kina är så klart en av dessa.

Vaknade i Stockholm. Hotellfrukost blev mycket intag. Som det alltid gör. Äggröra är grejor det – med stekt bacon. Och trygg avresa mot Västerås. Håkan – en ypperlig chaufför. Där åker man alltid med lugn puls.

Hann med att kolla in opinionssiffrorna som de var nedtecknade i Dagens Nyheter. En viss rörelse från förra gången. Och i absolut rätt riktning.

Steam Hotel Västerås. Sista resan med gänget. Et ljus som blåstes ut så där hastigt. Fast förutsebart. Har ju till och med själv varit med och skrivit om stadgarna. Och då kan man helt enkelt inte sitta så här länge. Femton år i en och samma Stiftelse. En lång tid fast den känts så kort. Som det gör när man sitter i en grupp med nära vänner. Fantastiska möten har det inneburit. Nu vandrar jag vidare på livets vindlande stigar. Trots att de vid den här sammankomsten mest kändes som leda in i intet. Så är det säkert istället stigar som leder framåt. Med innehåll och förhoppningar, öppningar. Samtidigt som jag förstår att det är många andra lyktor som kommer stängas de närmaste månaderna. Måste ha inställningen, släcks vissa så tänds andra.

Träningen känns mer eller mindre inställd. Fick till en kvällspromenad sent omsider. Alldeles för litet, alldeles för begränsat. Ändå bättre än intet. Svårt hindra förfallet. Måste lägga fast ett program – och sedan också hålla detsamma.  

Fanns antal brev besvara nu. Som börjat droppa ned från Ingrid i Malaga. Egentligen omöjlig företräda om det inte kommer någon som helst godkänd fullmakt. Självklart. Men när hon inte har möjlighet göra det här själv. Och jag inget kan göra hemifrån så kunde gott och väl hennes bank biträda. Om man bara ville, bara orkade besvära sig.

Skulle inte misstycka om Brynäs Hockey besvärade med ett antal toppade nyförvärv. Nu. Det är nu gruppen sätts samman. Om något ska kunna växa fram till vintersäsongen.

Gefle IF:s 0-0 borta mot Gais måste ses som en framgång. Speciellt när det var hemmalaget som ägde boll och målchanser matchen igenom. I morgon blir en ny dag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar