onsdag 18 april 2018

Ålder; 1 dag


Det är många namn som passerat förbi idag. På Facebook bland annat Champeng E, Izet F, Anna H, Veronica W, Ingrid L, Annika O, Carina C, Rafi M, Marie F, Hannah-Karin L, Ingrid H A, Anki B, Marie Louise D, Kerstin A, Hillevi H, Maria V. Plus en stor mängd personer som jag på olika sätt stötte på under dagen. Alla med det som stavas Grattis. Så det har kommit fram på många olika sätt. Den där nyheten som färgade gårdagen så starkt.

Namn tydligen redan klarlagt. Men så visste de också könet långt före förlossningen. Så de har övat på at uttala det namnet – också. Har sett ett antal egna inspelade filmer som gör att hjärtat smälter mer än en snöboll i Sahara. Rena Underverket. För smält av den lilla tjejen har jag förstått att Elin & Carl-Henrik gjorde direkt.  Visade sig att har det funnits någon form av tuffhet förut så har den blivit omsatt till mildhet och känslor i kvadrat. Kanske före veckoslutet – vet inte. Kanske då jag också får stifta bekantskap?

Ikväll fick de lämna sjukhuset och åka hemåt. Men inte hit, utan det blev istället Sandviken. Handlar säkert om var Elin har den största tryggheten. Kanske hon snart vill skola om sig själv. Så smått innan deras hus är helt inflyttningsklart. Så klart inte det viktigaste men ändå ett steg framåt.

Tuffare än detta. (S) visar sig åter igen och sin hållning. Nu smäller man på rejält mot de 0,3% av arbetsmarknaden som stavas arbetskraftsinvandring. Fullföljer sin numera vardagliga linje. I(S)olation. Kanske lärt sig den grenen i Albanien eller annat tillslutet land. Allt det här i ett läge då vi så väl behöver flera i arbete. Vi klarar idag inte besätta alla lediga jobb. Alla-människors-lika-värde. Fanns där förr som en form av paroll. Numera bortglömt eller t o m bortkastat. Bortglömt tydligen också hur välfärd byggs. Har aldrig själv tyckt om bruna skjortkragar.

Kul förmiddag med Simon. Men det blev måla med bred pensel. I avsikt att det finns oändligt många samhällsutmaningar ta rätt på. Nu hoppas jag han blir intresserad tratta ned dem i mindre format. Så saker och ting blir greppbara. Klart att varje persons intresse också bidrar till att jag själv får tänka till – ordentligt.  

Nasdaq börsen stängd. Skulle ju inte kunna hända, men så händer det. Händer med Volkswagen, fusk med angivet hur mycket drivmedel bilarna drar. Finns massor säga om just drivmedel. Märkligt att inte korten läggs på bordet. Handlar givetvis mycket om helhet inklusive energieffektivitet. Antingen handlar det om brist på kompetens eller blott falskspel.

– Gävle är den ort jag sist av allt skulle vilja bo i på grund av den dåliga tillgängligheten till vård. Citat Ebba Busch, febrilt fäktande för att hålla huvudet över vattnet. Valturné, valfångst. Desperationens oskyldiga anlete.  

Succé. Uppskrivna under så lång tid. Svenska succélaget Östersund Fotboll. Och så häktas dess ordförande för oegentligheter. Som en blixt över Åre skutan. Nu kommer det visa sig om supporterskaran orkar hålla i och att föreningen har styrkan som fordras för att klara sig ur stormen.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar