fredag 27 april 2018

SJ


Bräcklighet med åldern. Fast SJ kanske inte kan skylla på det. Klart jag bokade in mig på Stockholms mötet efter SJ.s tågtabell. Men – påstår de som vet – var inte besviken. Det här är SJs normala tillstånd. Inställda tåg, framflyttade tågtabeller. De får ju sina resenärer i alla fall.  Att den enskilde drabbas är tydligen bara något normalt. En bakvänd affärsidé. Allt medan tågen tuffar vidare på sin ensamma räls. Infrastruktursatsningarna ska ju gå söder om Uppsala. That´s life. Eller på enkel svenska något annat än att Hela Sverige ska leva.


Resan till Bollnäs per morgonen gick bra. Bil. Tryggt tillsammans med Marie. Rätt avresetid, rätt ankomsttid. Inget hetsa upp sig för. Knappast under dagen heller. Blev ju en del krumbuktande. Med sedvanlig avsändare. I stort från de som sitter i nämnderna och får sina korrekta uppgifter som sedan förvanskas in i misstänkliggörande frågeställningar på fullmäktige. Demokrati och opposition heter det troligen.

Fullt ärligt insåg jag att jag gjort fel. Tagit fel beslut. Observerade att stämma började 16.00 men missat dagenslånga intressanta program dessförinnan. Tog en form av grundlig revansch under kvällen. Byggde på i kontaktnätet med intressanta personligheter.  Att bjuda på sig själv är oftast det som skapar möjligheten till utveckling.

Allt handlar egentligen om inställning. Att försöka bidra till att bygga hållbar verksamhet. Eller sprida dynga. Stundom blir det svårt se skillnad på dyngan, dyngspaden – och den som håller i redskapet. Fast det kanske är tanken. Förvirra och dölja sina avsikter.

Spelar visst ingen roll. Vältränad och elitspelare i bandy. Ändå kan det smälla till. Som i badminton. Och så gick den av, hälsenan för en av Saik bandys viktiga spelare. Nu torde det bli en värvningsturné.

Ingen blixt från klar himmel. Men ändå. Efter tio år är Hedesunda sonen Jocke åter tillbaka mellan stolparna hos Brynäs Hockey. Nu gäller det visa klass igen. Minst i samma nivå som i Skellefteå AIK. Innan han utvandrade för antal externa klubbar.

Lång dags vandring med en kväll som faktiskt inspirerade ordentligt. Vi är laddade, vi är tända. Morgondagen kommer säkert gry – den också. Och nytt kort på Ilse förnöjer ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar