lördag 28 april 2018

Möten som gör skillnad


Högtidsdag att bryta och utveckla. Sker varje år. Men speciellt vid vart fjärde år. När rubriken andas valår. Och idag var det tillfället.  För att bryta och vrida i förslag och motförslag. Kanske inte blev så många inlägg, motförslag, ifrågasättande. Klubbades igenom pang på. Möjligen varit en lång inkluderande process dessförinnan. Eller att inget egentligen fanns med där. Och att det kommer retroaktivt.  

Riktig höjdare. Ta till sig tekniken i det pedagogiska samtalet. Allt annat än att vara enfaldig i debatter.  Lyssna, samtala, skapa förståelse. Med andra ord bryta det utpräglade politikerföraktet. Finns ett antal utmaningar.

Torgmöte. Skulle ju vara fylld plats med massor som ville sätta sprätt på sin månadslön. Istället ett mycket stort torg. Med få eller än färre personer. Så egentligen fordrades det ingen kraftfull högtalare. Så presentationerna blev mest enligt pantomin varianten. Med de gröna jackorna kanske det viktigaste var att flera såg att det gröna handlade om en rörelse som växer sig allt starkare. Som helhetsförtäljare, som bärare av humanism – som det hållbara alternativet.

Klart det inte går vara med på allt. Måste välja, måste undvara – måste….. Tyvärr fanns ingen möjlighet följa med och se på Årsunda IFs hemmamatch. Konstgräs vs Edsbyn. Blev en ganska tydlig 3-0 seger. Med det unga laget, sju spelare födda på 2000 talet.  Gott jobbat. Och jag borde hinna med någon av de närmaste fighterna. Bullermyren borta – kan det vara någon höjdare.

Hann inte med målningen heller. Men bra att de väl kommit igång lite grann. Gäller hänga i så länge ställningen är på plats. Sedan kan det bli arbete från stege. Klart det går – men det blir mycket mer komplicerat. Onekligen ett inbjudande hus som växer fram. Fast säkert förenat med en ordentlig prislapp. Samtidigt en satsning på livet. Stolt över alla tre killarna. Känns som de hamnat rätt. Och ser det mesta som en utmaning, som en möjlighet.

Tagit plats i boendet. På ett positivt sätt. Tror också mamma känner det så. Klart hon vill ha sina besök. Och klart att hon förtjänar besök. Går aldrig skylla på avstånd. Går inte, ska inte se besöken hos henne som en form av tack för livet. Mer som en ynnest att få träffa henne i åldrande år – också. Finns så mycket mer uppleva tillsammans. Klart hon borde bo här. Och få möjligheten bli hämtad, komma och fika, komma och äta – hälsa på. Vi får se vad framtiden innehåller. Klart det ska innehålla större frihet – i livets alla delar.

Ödets gudinna går på.  Färre till operationer, längre köer. Domedagspredikanten. Nu fått en egen position att ösa galla från. Knappast någon enda form av att stärka vårt län. Mer av baktaleri.  Påminner om ljudet från tomma, skramlande tunnor.

Arbetsmiljön som påverkar. Så mycket. Fast kanske inte så mycket ändå. Som tas in från fyrans långfilm ikväll. Med i huvudrollen två svenska präster i Thailand. Knappast ens troligt. Blir så öppen parodi.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar