fredag 6 april 2018

Moving on


Det här med teknik – kan vara svårt. Funktionell teknik, oerhört komplicerat för en oteknisk person. Och definitivt för mig. Så plötsligt står jag där med en ny dator men klarar inte av att få till de där blogginläggen. Begärt hjälp. Vänder mig naturligtvis till Susanna. När nöden är som störst. Letade under dagen efter det här stödet – men misslyckades. Kändes ovanligt, inte att misslyckas men väl att inte kunna producera sina rader.


Låta tankar och idéer växa. Härligt med kommuninnevånare som ger oss sina idéer, förslag. Precis som en jordbrukare äger förståelsen att det som växer kommer underifrån. Och måste stödjas för att ge mest möjliga skörd. Tänka tvärt emot torde vara att driva utvecklingen bakåt och istället stämpla sig själv som en form av modern besser wisser. Kontroll freak.

Blev flytt time för mamma. Hoppas det gick bra. Gjorde vad jag kunde. Men hon var återhållsam, närmast ledsen när hon lämnade de som betytt så mycket för henne udner de här månaderna. Kommer säkert till bra omvårdnad nu också. Och oerhört god standard. Där ser det väldigt olika ut kommundelarna emellan. Men det allra viktigaste är definitivt det sociala. Att bli sedd, Att få minnas tillsammans med, få uppleva. Rätten att få leva, bo, vara – där man tillbringat sitt vuxenliv. När det förvägras – då är vi mycket illa ute. Borde vara en mänsklig rättighet. Den valfriheten har ju inte ens Reepalu ifrågasatt!  

Utflykt till Hälsingland. Oftast trevligt. Men med den här dimman närmast jobbigt. Osäker chaufför än mer osäker nu. Koncentrerade mig å det yttersta. Tror det var en viktig diskussion – att det skrivna sa handla om oss själva – vad vi vill åstadkomma. Inte om att förminska andra. Om nu inte ambitionen är att spä på politikerföraktet förstås.

Märklig diskussion. Marknadsföring utomlands i ett varumärke. Eller nå den marknaden var och en själva. Flerårigt projekt innan vi hamnar där vi är idag. Men blossar upp den här gruppen av vet bäst själv. Och lika tydlig greppa som en våt tvål. Gör vägen såphal och omöjlig navigera på. Källkritik i samma omfattning som de flesta Facebook inläggen är. Utan spaning ingen aning.

Uppskriven debatt. Utifrån att nu ska personer krossas, nu ska vårt landsting dras ned i smutsen. Och så blev det något helt annat. Ganska sakliga inlägg. Och definitivt inte riktat mot vårt eget län. Exempel fick man söka utomläns! Gott råd till SVT  fortsätt vara saklig – men spetsa till frågorna och få fram lite av valhetsen.   

Fick en uppföljning nattetid. Var tydligen inte så där himla hårt. Inte värt en vaken natt. Gäller behålla lugnet och lita på kunskapen. Speciellt när det är personens alldeles mest starka sida. Confidence.

Nu blev det istället jag själv som hade så svårt komma till ro. Gjorde inte bort med så mycket tid innan det var dags för ny morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar