tisdag 17 april 2018

Vilken underbar dag


Aldrig hänt förut, aldrig varit med om förut. Speciellt. Samtidigt som det varit på gång i stort sett hela tre dygn dessförinnan. Men så 10,51 idag så hände det. 49 cm och 3.446 gram. Imponerande. Utlagd på Instagram med vikt angivet på 3.446 kg. Det är enda fejknyheten – allt annat sant.

Varmt välkomnande. Svårt ta till sig. Jättefin är ett alldeles för svagt ord. Blir ett speciellt möte att få hälsa henne välkommen på andra sätt än på bild. Ilse. Sett de där rörliga bilderna också – hon verkar trivas direkt. Och tar omedelbart plats. Inte en person som låter sig sättas på plats utan har direkt egen vilja.

När något speciellt inträffar så kommer man alltid minnas var man fanns. När saker och ting händer – som sticker ut. För min del kring Strukturfonderna på Konserthuset. Spikas fast i minnets bildgalleri.

Intryck på Konserthuset i övrigt. Antal trevliga personer som kom fram med breda leenden och hälsade. Och kanske några andra – också. Som det är i livet i övrigt – några andra också. Bara gilla läget. Har väl med deras personlighet att göra. Sedan var det en oerhört intressant dag – också.

Hann upp till Britta på sen eftermiddag. Beväpnad med bild från dagens Höjdpunkt. Och såg så väl att det kändes långt in i hjärteroten. Hon smekte mobilen och tårarna rann. Känslor som visade sig så tydligt och öppet, ärligt.

Dagens debatt. Kring skenande kostnader i hemtjänsten. Dock inte hos oss. Men om det enbart handlar om sättet hantera våra äldre blir det något konstig ekonomisk beräkningsmodell att tro att det skulle kunnat hanteras med fler äldreboenden! Den dyraste formen. Möjligen handlar det om något missförstånd från skrivande journalist.

Kvällssittningen handlade om första SM finalmatchen i ishockey. Och som det small. Hela 7 mot 0 till småländska Växjö. Och därmed genant förlust för AIK från Skellefteå. Inte mycket som handlade om Skellefteå Kraft den här kvällen. I övermorgon kan det mycket väl bli andra roller. Det som är så fascinerande med ishockey.

Samtidigt redovisar de andra lagen hur de fyller på sina trupper till kommande säsong. För Brynäs Hockey verkar det mesta vara osäkert. Tyvärr. Det är ju helt klart det egna favoritlaget. Men nu handlar det ju inte mest om laget utan om sportchefen kan visa framfötterna. Eller ej.

I stan finns han. Niclas Andersen. Tuff defensiv back. Ändå verkar det av inläggen att han i första hand inte landar i Gävle dräkterna.  

God afton. Martin fixar till däcken trots att det där med muttrarna inte alls var inom rätt dimensionering. Och Stefans besök utifrån ett livsval som kan innebära oerhört många olika positiva seglatser.

Och i Superstars. Kammade Tomas Ravelli hem utmärkelsen. Som bäst i Sverige, bäst i programmet. Tävling med skämt och många personliga kommentarer. Passar mig själv ypperligt. Prestigelöst och underhållande.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar