måndag 2 april 2018

Firandedagen


Rena rama gratulationsdagen. Malin givetvis. Första matchen på Gavlevallen och en uddamålsvinst. Kanske inte så tydligt på planen men uddamålssegern känns som en god start på säsongen. För Gefle IF, pådrivna av sin ordförande. Hon har garanterat en vinnarskalle.

Grattis också till Hanna-Karin som nyttjar påskhelgen till att fylla år. En helt speciell kvinna som är fylld av kunskap – men också av känslor, empati. Blir omöjlig ersätta i de uppdrag hon tagit åt sig. Med säkerhet var den härliga ”kuvösen” välfylld dagen igenom. Och även charmtrollet Liv som också spelades in med sina grattis önskningar – och utlagd på Facebook-sidan. Vad månne bliva.  

Lite pressande. Ska ju ihop möbler, madrass med mera. Redan till flytt torsdag förmiddag. Och inte en ledig stund i morgon. Håller tummarna at någon kan glida in och hjälpa till. För flytt blir det på torsdag förmiddag för mammas del. Och då måste det vara klart! Den där speciella madrassen blir med säkerhet svårast. Vanliga finns, men den här som fungerar kan möjligen finnas på et speciellt ställe. Och de har definitivt ingen öppen tid en påskhelg.

Hann förbi Ängsbacken. Åter igen imponerad av standarden. Men rummet litet och därmed kan det inte möbleras hur som helst. Har dock mina idéer. Och klart det går fixa till. Samtidigt svårt förstå att en person som levt hela sitt liv i Årsunda förvägras flytt dit. Senaste platsen gick till någon annan. Med koppling till sommarstuga! Tror fortfarande att det sociala är ytterst viktigt för varje individ.

Plockat ihop ett större antal foton. Nu sjuttsingen ska hon få med sig dem i nya boendet. Spelar upp kopplingen till minnen. Är säker på att de också påverkar! Med rätt möbel så ska det gå rada upp dem där. Så blir det frågesport därefter. Vem är vem.    

Trevligt möte. En av Sveriges bästa läkare på besök Ängsbacken. Tillsammans där med sin åldrande mamma. Som funnit sig väl till rätta. Fast skillnad mot mamma – hon är rörligare, hon kan skjutsas per personbil.

Brädmålargänget på besök idag också. Så nu är vindskivorna målade de anbefallda tre gångerna. Liksom knutbrädorna. Enligt uppgift ska de vara på plats under kommande vecka. Oklart när själva väggarna kan målas. Handlar ju om temperaturen. Gäller få göra insatsen medan ställningarna är uppe.

Allting går att köpa med mördande reklam. Här än mer utstuderat när Google satsar 50 miljoner på att köpa de rätta besluten från EU kommissionens ledamöter. Nätjätten som vill fortsätta sprida dynga helt okritiskt. Kom och köp konserverad gröt. Vämjeligt.   

Majorvinnare, oerhört stort. En regionseger faktiskt. För hon kommer faktiskt från Bollnäs. Kanske tränat svingarna med bandyklubba? Pernilla Lindberg, vinnare i särspel. Kunde inte varit mer spännande. Och gratulerad av prins Daniel – också stort.

Spännande tider. Väderleken som fortsätter slå till. På tisdag väntas mer snö över Blekinge och Skåne. Den nyckfulla väderleken, det nyckfulla nuet. Men ändå så härligt ikväll. Förlåt Ove Molin – men Karlskrona vs Timrå, 1-3. Skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar