söndag 2 oktober 2022

Vilken söndag!

 

Absolut antal skäl att minnas den här söndagen. Ibland utgår man ju från glädje men känslorna är större när det är det motsatta. För idag blev ju antal berättelser med råge, egentligen lite väl många, lite väl fyllda.

Indonesien. 125 personer döda i samband med fotbollsmatch. Planen stormades och polisen använde det förbjudna, tårgas. Och så bröt helvetet ut. Läktarna mer än fyllda, panik och nedtrampade människor. Samtidigt – det fanns noll åskådare från bortalaget! De var portade. Fotboll som ska vara förbrödrande. Och så händer det som verkligen måste utredas – men som inte kan ge ett enda liv tillbaka.  

Kontakten med Lennart och även med Rose från Burkina Faso visar ett land i kaos. Mitt i en väpnad statskupp från en annan militär organisation som hade sin statskupp i januari månad. Ett av världens fattigaste länder, utsatt av torka, varvat med översvämningar när marken inte kan ta emot något vatten över huvud taget. Och de fasor landet utsätts för kommenteras inte med en enda rad i svenska medier.

Rickard Jomshoff eller vad personen nu heter. Men i ansvarig ställning, knappast, knappast någonsin eller aldrig. Hans eget fel? Knappast, född så. Men det finns väl en Kristensson bakom det hela. Så himla svårt skylla på någon annan. Någon annan kanske kommenterar med 20% men det är ju inte den 1/5 delen som bestämmer själva. Samtidigt finns det ju andra likartade personligheter. I framskjutna positioner nu när världen formligen blöder. Ekonomin tryter, klimatet utsätts för hårda påfrestningar, nationella överenskommelser och handlingsplaner är mer viktiga än någonsin.

Snart älgjakt. Men inga älgar finns där ute i skogarna. Inte heller på viltkamerorna. Men väl i mycket stor omfattning – vildsvin. Och de som fälls, alldeles för höga antal bequerel. Finns så tydligt kvar i marken efter Tjernobyl. Och regnet den natten. I tid när vissa skriker utan att ha rösten förenad med hjärnans insikt; kärnkraft till alla. Liksom Putin  hotar med sina kärnvapen.

Årets sista match i division tre serien. Bortamatch i Borlänge. Och inte alls ett positivt resultat, i det heller. Avslutnings resultatet torsk med 0-3. Fast ändå, vilken nykomling landar på en femte plats? Nu gäller det visa karaktär, beslutsamhet. Mobilisera för nästa säsong.

Svenska cupen i bandy. Slutspelet nere i Lidköping. Sandvikens AIK i klar ledning mot Västerås när Saiks Alfred Rustas i närkamp kanar ut över den där lilla sargen. Och efter kommer VSK spelaren och som så olyckligt med sin skridsko skär upp handleden på Rustas. Blodet sprutar och framtiden kommer visa om och möjligen när spelaren kan komma tillbaka!

Efter semifinal kommer final. Och då igen! Daniel Mossberg smäller ihop på mittplanen i hög Mossbergs fart. Hjärnskakning och inte kontaktbar. Återigen ambulans. Skiktröntgen. Fortsättning följer som definitivt innefattar hjärntrappan.

Ingen kontakt norrut under hela dagen. Kanske p g a magen. Som lär vara fullstoppad med om inte rutten fisk så dock med surströmming. Om det här faktiskt är gott – varför äter man det inte kontinuerligt och över hela året? Eller nyttjas något helt speciellt för att skölja ned det hela med?     

Brynäs Hockey. Närmast måste match nere i Malmö. Tufft var det men slutet av andra perioden hade gästrikarna ett övertag med 4-3. Vändes i helt fel riktning och pågarna triumferade med åtta mål mot fyra. Ridå och Brynäs fast nere på sista platsen. Vad kan göras? Släppa loss gnällrösterna på facebook. De var snart där! Nu vankas hemmamatch i daladansen vs Leksand. Torsdag då…..!

En söndag som jag själv tyckte inleddes så gott. Tabata träning med innersta cirkeln av gruppkonstellationen. Men så tippade allt över i helt fel riktning, lika bra ta det negativa under begränsad till, under en och samma dag. Så kommer veckan få släppa fram den positiva energin i sin fulla prakt.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar