måndag 3 oktober 2022

Måndag hela dygnet

 

Lätt hänt. Att det blir långa dagar. Och så andra dagar – som är betydligt längre. Så himla svårt stänga ned före midnatt. Och det blir så många dylika. Kanske på grund av bristande förmåga vara rationell. Eller på grund av ständigt så många bollar at jonglera med – samtidigt och konstant. Ändra sig nu så nära mandatperiodens utgång? Knappast. Bara köra ända in i kaklet. Och ändra situation från förut är ju något som i grunden också vilar på eget fattat beslut – men långt tillbaka – ända från i våras. Om andra vill diskutera andra roller och jag själv också vill – det handlar ju om framtiden. Så egentligen huvudstupa utför – gäller ju enbart regionala uppdrag och uppenbart bristande närhet till den valberedningen. Om det handlar om bristande förmåga eller brister i geografi eller kompetens – är en fråga som troligen förblir obesvarad i sitt mysterium.

Närmast mest kunskapande. Samtliga måndagsmorgnar. Åtminstone fram till lunchen. Och definitivt inget undantag idag heller. En förmiddag med mycken koncentration kring ekonomi idag som i framtiden. Blir inga sötebrödsdagar. Kommer fordras en hel del av oss alla. Såväl som tjänstemän eller förtroendevalda. Känns gott med förhållandevis stabil ekonomi och professionella tjänstemän i omedelbar närhet. Tittar mig omkring och ser andra kommuner som definitivt inte har samma förutsättningar. Inser också att det är många områden jag själv inte är helt professionell inom. Ekonomi är definitivt ett sådant område. Men i förmiddags-gruppen är det några som verkligen motsvarar vad som krävs. Känns ganska stabilt. Och dessutom vad vår kommun nu behöver i råge.

Träning eller tävling. Klart det finns olika delar av framtiden. För regionen, för kommunen, för det egna partiet. Och så vidare. Men att handla på annat sätt som inte inbegriper morgondagen. Situationen om några år. Det vore kvalificerat korkat. I en konstellation är det dessutom så viktigt vet vad man själv vill, vara tydlig, uppfatta vad andra parter vill. Samtala, klargöra. Hitta consensus för vägen framåt. Ställs mycket stora krav, samtidigt som det är mer än utmanande hamna i förhandlingssituationer. En del av det verkliga livet. Och en förutsättning i en levande demokrati.

Levande lunch. Ta den med Bengt. Så berikande samtal. Klimat, miljö, åtgärder, resultat med mera. Det vi har förgiftat måste vi givetvis plocka bort. Och kan det nyttjas till något vettigt – desto bättre. Röta slammet och se det som ett viktigt substrat! Frågor gå vidare med redan under morgondagen.

Tillhör ju en grupp, en organisation. Klart jag vill delge dem intryck, upplevelser. Hoppas få feed back. Synpunkter åter. Men också att flera skicka in sina funderingar, sina åsikter. Ser det som fullständigt självklart. Representera en organisation är att göra det utifrån delaktighet.  Klart det måste finnas åsikter kring hr det görs. Men att inte ens försöka göra det – köra ned huvudet i sanden.

Började hantera bilen som kom i närkontakt med älgen. Men mer blir det av det omhändertagande slaget redan i morgon. Måste in först för att komma ut sedan.

Långt blev kvällsmötet i kyrkans tecken. Väldigt långt. Samtidigt värdefullt att våga, att få tillfälle – komma med åsikter. Dessutom nå framgång i lyssnandet från diverse andra. Att ge och ta – och göra det på ett konstruktivt sätt.

Konstruktivt. Ukraina avancerar framåt i sitt eget land. Det land som blivit av med en hel del av egna produkter p g a utsmugglande Ryssland. Satellit bilder avslöjar den organiserade krigsförbrytande handlingen med att föra ut ukrainska sädesslag från landet. Borde vara bäst att avsätta Putin kamraten.  Puppit on a string.              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar