fredag 14 oktober 2022

Inhamrat datum

 

Vissa datum minns vi alltid. Vissa datum formligen inhamrade. Precis som de är i en del gravstenar. Sitter djupt förankrade. Och ska finnas från generationer till generationer. Datum minnas och ta till sig. Vad de står för, vad de berör kopplat till.

14 oktober torde vara ett sådant datum. Då Liberalerna försvann som företeelse. Skrev under en regeringsförklaring som på intet sätt var en liberal högtidsdag. Gjorde det tillsammans med andra – och speciellt en organisation som profilerat sig som invandrarhatare. Som förintare. Som till och med bortom Ungern. Visitationszoner, förbjud till tiggeri, dubblering av hårdare straff, utvisningar, lång prövotid förrän ett medborgarskap, övervakningar, visitationszoner. Och mycket, mycket annat som hitintills inte platsat i ett civiliserat samhälle. Men gör det nu i samhället som utplånat alla former av liberala tankar

Vet inte om det är förenat med ovanstående. Men tar i vart fall fram stövlarna. Om inte annat så för morgonens älgjakt.

Blev dag idag också. Fick nyttja bilfärden för ett LAG möte. Fungerade. Och så gick tiden lite fortare innan slutdestinationen nåddes. Dalarnas Science Park. Och tematräffen med INFRAM. En del lite annorlunda kanske. Fast tydliggjorde mycket tydligt vad som ryms inom näringslivets utvecklingssträvanden. För klimaten, för miljön och för internationell konkurrenskraft. Då spelar infrastrukturmöjligheterna stor roll, ibland kan det vara helt avgörande.

Hitachi Energy, men även fiske- och räkodlingen i Frövi, militära återetableringen i Falun. Och annat som står och väger med hur infrastrukturen ser ut och hänger samman. Syntes bra på kartan hur infrastrukturen har en sådan snäv midja över Bergslagen. Inte minst är det regionala ansvaret som borde synliggöras. Fast gör det? Svaret är mycket, mycket enkelt! Räkna lärde man sig ju i skolan. I alla fall det rent elementära. Området som står för 40% av svenska exportnäringen!

Hoppas. Fullt ut att någon några, vill ta del av mina funderingar, mina intryck. Mina slutsatser. Vad som borde göras. Här kanske det finns intresse från någon kommun också. Annonserar, men inte gjort det i media!

Köpte med ordentligt. Men så var det ju också Räkmackans dag idag. Hade ingen aning att det fanns dylikt, i dylik lokal. Tipset från Erik levererade verkligen. Kommer bli åtskilliga repriser.

Tänka bakåt i veckans virvlande stigar. Blivit några längre och goda kvällar. Eller till och med utomordentliga. Avtackning i Orbaden, pensionärsavtackning på Bolaget igår kväll. Först klassiskt. Och dessutom igår, vilken härlig underhållning med alla dessa Ted Gärdestad låtarna som drev fram känslor. Känslor som omslöt mig helt och hållet. Låtar som sparas och ska vara önskelåtar en dag när det beger sig. Stegrade det tillsammans med ett nära sällskap.

Och i morgon, tidigt – igen.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar