söndag 23 oktober 2022

En söndag

 

Det ovanliga som absolut inte får bli vanligt. Ställer mobilen på ringningssignal 06.15 – bör hinna då. Allt är ju planerat. Men ack hur det blev i verkligheten. Ingen ringsignal. Och klockan – var redan 08.00! Exakt den tid vi skulle sitta i pass i skogen. Procedur snabbt och istället siktet inställt på tabata träningen 08.30. Men så kom beskedet från jaktledaren, till skogs snarast möjligt. Blev att kasta i sig lite frukost. Kontrollera att allt var med. Raka spåret söderut. Passet vid kvarnstenen väntade.

Vilt i skogen. Emils hund fick upp en del som var värt följa upp. Men urvalet är ju litet. Vuxet hondjur utan kalv. Kan inte finnas mycket av dylika inslag. Något som också befintliga vargar försörjer sig på. Vargkramarnas evinnerliga försök att utrota älgarna som skogens konung.

Kort deltagande idag. Hade ju en rad av andra inslag som också skulle avhandlas. Så strax efter 10.00, dagens avslut. Höll givetvis kontakterna och kunde konstatera att djur fanns där synliga men inga möjligheter skjuta det där skottet.

Skott däremot fortsätter avlossas över Ukrainas eget territorium. Evinnerligt känns det som sedan det hela enligt regissörens vansinne påbörjades den 24 februari. Dåren finns ju kvar någonstans i Moskva. I ändan av ett mycket långt bord. Liten man gör så gott han kan – men dansar fan så illa. Längden spelar ju ingen roll – sägs det. Men finns ju en hel del dårskap kopplat till längden verkar det som! Napoleon var väl också en dylik tyrann.

Förut var budskapet tydligt; Finlands sak är vår. Nu istället från EU: Ukrainas sak är vår. Liksom budskapet är likartat från Nato som organisation. Men inget att leka med. I värsta fall är vi redan nu inne i starten till det tredje världskriget. Förödelse och ett dråpslag mot världens befolkning. Att leva på en och samma planet men inte ha respekt för det. Stavas just nu; Ryssland.

Intelligent teams möte. Med Joanne direkt från Melbourne. Deras vinter. Skriverierna i Australien ställer frågorna; Det demokratiska land som blivit känd i världen som Sverige. Med kurage och ansvarsfulla insatser. Vad har det landet tagit vägen, vad har hänt med öppenheten och människors lika värde? Frågorna är många och de ställs world wide. Om vi är så rädda för människor från andra delar av världen – varför stryper vi då biståndet? Borde väl ökas med rädsla för att de som har det väldigt tufft istället väljer flykten och då riktar den mot vårt område? Eller ska vi på rätt sida av fattigdom möta de som kommer på flykt med Busch skarpladdade gevär? Formligen avrättas p g a sin felaktiga vandel.

Intressant var samtalet. Intressant avslutning på förmiddagen. Tankarna och inspelen var många. Reflektioner att ta till oss och samtidigt hälsa henne välkommen hit till i mitten av november månad. Frågan om att åka eller inte åka fick inte sitt svar. Åka eller inte åka till fotbolls VM  för damer. Som tar plats i dels Nya Zeeland, men också i Australien mellan 20 juli och 20 augusti år 2023. Känner ändå välkomnandet, värmen som spred sig fram över teams uppkopplingen.

Projekt a la Strandbaden. Intressant lyssna in Roland. Planer som i det snaraste kommer verkställas. Redan måndagen ger svar på saker som inte blivit offentliggjorda tidigare. Jobbas det nu rätt på flera händer – och fötter – så kan det här bli mycket, mycket bra.    

Häcken – så svår att ansa. Nu växt upp högt och fortsätter växa även när skyttekungen dragit på sig ett rött kort. Häcken från Hisingen kommer allt närmare ett svenskt guld. Grattis svenska mästare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar