fredag 7 oktober 2022

Fred

 

Årets fredspris Direkt från Nobel kommittén i Oslo. Inte ett utan tre pristagare. Och även placerade som tre ordentliga käftsmällar på Putin. Despoten som idag fyller sjuttio år. Pristagarna, samtliga inriktade på det skit som diktatorn sprider omkring sig.

I Ukraina. Striderna fortsätter men samtliga rapporter är likartade. Retirerande ryssar, eller kapitulerande. Om de nu är kvar i livet. Jakten efter ryska enheter som blivit kvar och som gömmer sig, fortsätter. Ikväll rapporter från den gamla svenskbyn.  

Skjutningar i Sverige. Mycket koncentrerade till Södertälje. Femte skjutningen på blott några veckor. Och polisen räknar med flera. Gängkriminalitet? Lejda skyttar? Krig på grund av narkotika försäljning? Känns väl skönt nu när firma Moderaterna och Sverigedemokraterna kommer lösa det fasansfyllda. Poliser, övervakningskameror, hårdare straff, fler fängelseplatser. Deras medicin ensidig och fyllda med kapitulerande suckar.

Inget SHL ikväll. Men väl SDHL. Inte helt överlägsna. Men tre poängaren är det som räknas. Och vinstpucken var Brynäs där nere i Linköping. Fattas blott. I år ska det toppas i den avgörande guld serien. Och i år kommer Luleå få återvända med silvermedaljerna.

Olika uppdrag. Känns starkt. Få vara med och förena i en situation där hoppet om hälsa och återfriskande är borta. Tufft för alla. Och kanske ändå tuffare i denna ålder med också två små barn. Tacksam om jag kan ha bidragit med något. Och erbjuder mig givetvis hålla kontakterna och bidra med vad de så önskar från framtiden.

Återrapport. Vad hände egentligen? Vet fortfarande inte. Men något torde det ha varit. Allt utifrån inflytande, att bidra, samhällsutveckling, att ta ansvar och ändå ha hög svansföring inom ämnet heder. Alla är olika – fullt tydligt.

Det är med att bjuda till. Ge råd. Bidra med kunskap. Det om är så himla viktigt. Fick inbjudan till eftermiddagen. Näringslivskontoret. Professionell genomgång och även tips på nästa steg. Då det avslöjas om det finns något verkligt bakom. Det där med mark och med möjligheter är uppenbart svåra frågeställningar

Kvällsbesked. Har ju haft så mycket med honom att göra. Mycket runt idrott. Från så många år tillbaka i tid. Och så beskedet att han inte finns längre. Så plötsligt, så överraskande, så brutalt. Fast minnen – de lever alltid vidare.

Blev ingen motion ikväll, heller. Oc inte i morgon heller. Annat på programmet. Missar till och med älgjaktspremiären. Fast det finns ju en söndag med mycket tidig morgon då också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar