lördag 22 oktober 2022

Ny inriktning; låsa in och kasta bort nyckeln

 

Hård, hårdare, hårdast. Försöket påbörjat. Att det finns människor, individer, bortglömt? Sverige i tävlande med länder som Turkiet. Bli accepterat som ett speciellt land i samma liga som Turkiet och Ungern. SD land med knähundspartier.  

Kameraövervakning, hårdare straff vid återfall, utvisning p g a fel vandel, dubbla straff vid gängkriminalitet, i flertalet fall häktning, slopad sekretess, ungdomsfängelser, förvaringsstraff, vistelseförbud, anonyma vittnen, visitationszoner utan misstanke om brott. Och ingenting om insatser kring förebyggande insatser! Och naturligtvis ambitioner att sänka bidragen. Att det kommer barn emellan tar ju inte de knäsittande partierna någon som helst hänsyn till.

Och nu kommer ju Erdogan få träffa sin nyvunne vän. På plats i turkarnas huvudstad. För att göra avbön och löfte att uppfylla det som diktator Erdogan himself krävt. Utelämnande av 75 personer som arbetat för kurdernas frihetskamp. Mötet sittande på Erdogans knä eller på en medhavd sittkudde? Parentesen på plats.

Tidig morgon. Tidig utflykt i skogen. Hela förmiddagen med två olika placeringar. Men älgarnas skara gick min syn förbi. Blev en dag utan en enda smäll. Men djur fanns det, för drivande hund. Vuxna älgar eller kalvar. Ny dag, nya insatser?

Lyckan stod nu Gefle IF bi. Ett avgörande mål styrdes in. Och 1-0 vinsten detsamma som biljett klar till elit ettan kommande säsong. Nu blott ett steg kvar tillbaka till allsvenskan! Vi som vill upp. Vissa möjligheter för Sandvikens IF. Att nå till den där kvalplatsen som förlänger säsongen. Och bollen är ju rund. Såväl till placeringen med två omgångar var. Som till att betvinga lagen ovanifrån. Vore mums med två gästrikelag i hallen till finaste salongen.

Lottningen klar. Till damernas VM i fotboll. VM som spelas mellan 20 juli – 20 augusti. För svenskt vidkommande gruppmatcherna i Nya Zeeland innan man fortsätter i Melbourne eller Sydney. 23 juli mot Sydafrika, följs av 29 juli vs Italien. Avslutas den 2 augusti vs Argentina. Känns fullt möjligt avancera vidare mot åttondelsfinal. Och då på Joannes hemmaplan.

Fotboll. Årsunda IF uppe i division ett i futsal. Många för mig okända lag. Men ett torde jag hört talas om förut; Djurgårdens IF. I morgon rullar seriespelet igång i Jernvallens A-hall. 14.00 för de mest intresserade. Blått och gult, det bär långt!

Föräldrar – barn. Måste lita på sakkunskap inklusive kompetens i hälso- sjukvården. Artikeln om ett åringen idag gjorde mig verkligen berörd. Hur kan det vara möjligt utsätta liten pojke med allt det förnekande som vår sjukvård lyckades prestera, eller inte alls! Innan det hela togs på allvar och det hjälp av Uppsala Akademiska avslöjades Meckels diveratikel. Då hade saltsyran frätt hål på magsäcken. Räcker det med förlåt?

En rejäl kraschlandning. Blev en rejäl käftsmäll. Trots hemmaplan. Brynäs mot Färjestad. Full tid 1 mot 5. Tillfälligheter? Visar sig till veckan. Frölunda i Göteborg och så Timrå på hemmaplan torsdag. Be there.

Höjdpunkten. Timmarna med besök av Ilse & Lou. Tveklöst. Så mycket som händer, ständigt. Mest glädje, men några gånger lite ledsamheter. Men det senare går över jättefort. In med Leonie i gänget så är det mesta fulländat. Skulle blivit en fantastisk körsångar lördag.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar