torsdag 20 oktober 2022

Inklusive, Ove, Ove, Ove Molin

 

Återigen skjutning i Stockholm. Ihjälskjuten i tunnel. Återigen har man missat det svenska valet och vallöftet att avskaffa våldet och skjutningar. Lär hanteras när ministrarna är varma i kläderna.

Lyssnade in tidigare jurist/åklagare i morse och förväntad effekt kring avskaffande av ungdomsvård och istället satsa på ungdomsfängelse. Klart hon har rätt – tänka längre än näsan räcker. Skulle bli en utbildningsinsats för kriminalitet. Precis som i andra länder som har det upplägget. Hårdare tag, längre straff, utvisningar för ej godkänd vandel, visitationszoner utan att ens ha misstankar, övervakningskameror. Kombinerat men att inte släppa in utomnordiskt födda. Utan att fundera hur det slår på landsbygden och de gröna näringarna.

Dag som denna, Grynkorvens dag. Finns ju andra dagar att fira som för mig är betydligt mer lockande. Möjligen slår grynkorven surströmmingen – men i övrigt!  

Kontaktad från ansvarig kring jämställdhetsfrågor i Australien. Frågan var tydlig; Har Sverige lagt ned sitt jämställdhetsarbete? Vad händer egentligen i Sverige som varit ett föredömsland? Klart vi pratar direkt med varandra, sätter upp teamsmöte till 11.00 söndag.

Inte många kvar nu. Kan det vara två? Innan jag är borta från Regionen. Hänger kvar, hänger ut. Ersättare i Hållbarhetsnämnden med mötet idag. Mycket välformulerad runt trygghetsarbetet i kollektivtrafiken. Här finns det onekligen en hel del som kan lyftas in i vårt eget råd för social hållbarhet.

Imponerad. Ny entreprenör för kollektivtrafiken i Gästrikland. Som beställt 47 nya elbussar och är beredd ersätta också andra övertagna bussar med samma drivmedel. Nu börjar det ta sig! När det självklara också blir självklart i verkligheten.

Just drivmedel. Mycket intressant seminarium som lagts upp till den 26:e. Kring hur ny regering kommer påverka valet för entreprenören. Så självklart vara med.

Andra drivmedlet torde bli vätgas. Både som drivmedel som att lagra energi i. Som att driva produktionen med. På banan den 9:e med Mid Sweden Hydrogen Valley. Blir också det en högintressant dag. Vi är långt inne redan nu i vätgassamhället. Där givetvis vår egen exportindustri som gör före!

Samma sak kommande vecka med utannonserade budskap i Företagarveckan Sandviken/Gävle. Be there. Kolliderar med annat – men hittade i varje fall fyra möjliga seminarier, anmälde mig direkt.

Rätt man på rätt plats. Eller motsvarande kvinna. Så avgörande när man bygger lag. Givetvis måste det finnas tankar bakom. Roller som ska besättas med tydlighet och ansvar. I idrott, företag, offentlig verksamhet. Strategier givetvis.

På samma sätt ser det nu ut med Brynäs Hockey. Samlats ihop X antal poäng. Och ikväll kom ytterligare tre på hemmaplan. Fungerar när var och en gör sitt och ingen glider omkring på en skridsko. Självklart i idrottens väg. När blir det verklighet också i vår?  

Söndag lottning till fotbolls VM damer. Sedan avgöra; åka eller inte åka. Ett äventyr för sig självt – komma till Australien och Nya Zeeland. Lång resa komma på plats på andra sidan jordklotet! Men hisnande utmaning.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar