söndag 9 oktober 2022

Skogens dag

 Ut för mig också. Ut i naturen. Hämtades strax före 07, för fördelning vem dit, vem där. Skulle ske ute i skogen just klockan 07.00. Och saker och ting skulle ju med. Kaffetermosen, mackor, lite godis, dricka, sittunderlag, knivar, kommunikationsradio, patroner, mobil med We Hunt installerat, varma kläder. Och givetvis vapnet med – förstås.

Ordning på saker och ting givetvis Mats. Dagens hundförare var Elin. Men älgjakt till trots. Det var ju andra djur som visade sig, rådjur. Och så rapporten om vargar på väg norrut från Stormuren. Det som numera tillhör vardagen. Och därmed också kraftigt bidragit till att älg blivit en bristvara. En utrotningshotad stam som inte kramas på samma sätt som vargarna dragit till sig vissa personligheter.

Betade av första området innan återsamling vid kanten av Kyndelsbäcken beordrades fram Korvgrillning men den seansen avstod jag från. Hade ju bottnat med det vanliga, magnifik frukost och kompletterat med smörgås och kaffe. Räcker väldigt långt.

Emil tillhanda höll de som önskade med kryddade och säkert goda älgkorvar. Direkt levererade från Mora. Men lite förundrad över hans berättelse om den goda Falukorven. Den borde väl komma från Falun. De svultna jaktmedlemmarna slukade tingestarna med god aptit och stora tuggor.

Avslutade i en total trio med senare grillning. Kyndelsbäcken var adressen då också. Och då var det också varmt och skönt – och avstressande. Lite historieberättelser, lite uppdatering om verkligheten. Och insikten att äta sen lunch utomhus är en förmån.

Släppte fram tröttheten hemmavid. Och tillbringade det mesta framför TVn. Så oerhört många sporthändelser som sänds ut över Canal+. Malmö FF vs Värnamo. Klart jag höll på den lilla. Den som saknar penningpungen men ändå klarar sig så bra. MFF må ha gott om klirr i kassan, men i år går man med stormsteg mot sin sämsta placering.   

Närmast blott att klicka över till nästa drabbning. Segervissa Djurgården vs Häcken från Hisingen. Djurgår´n klarade inte av att klippa Häcken. Göteborgarnas enda mål räckte till för tre poäng hem från Stockholms utflykten. Häcken som svenska mästare? Ja, varför inte.

Välfylld vecka förväntas. Lite inläsningar dagen till ära. Klart tankarna går lite till vad som händer efter nyår. Sitta stilla i en gungstol känns ju knappast inspirerande. Visst går det sova, vakna, äta mat, promenera, träna, läsa tidningar och vad som finns ta till sig från datorn. Men det är knappast att vara med och göra skillnad. Eller kanske – driver saker och ting verkligen mer än någonsin. Men bli uppringd av den s k nära kretsen – det sker ju inte – inte alls. Så troligen formeras någonting bra – blir intressant se på innehållet när skynket dras ifrån.

Ingen hockey. Fast givetvis alltid i tankarna. Blivit en sådan stor del av intresset. Inge nSHL – ingen SDHL. För Brynäs del. Men det ligger väldigt nära mest varje dag.

Känslor som följer med handlar från förra veckans meddelande. Det omöjliga ta till sig. Att en person som varit med i föreningslivet så många år plötsligt tagit vägen någon annanstans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar