söndag 30 oktober 2022

Tydlighet

 

Slå till, slå tillbaka. Oavsett var, när, hur. Blivit som en röd tråd i de flesta kommunerna. Igår centrala Gävle. En person nedhuggen, nu opererad och verkar i varje fall just nu leva. Men inte möjlig förhöra. Eftermiddag idag. En person jagad och nedskjuten i centrala Gävle. En tillfällighet? Kan så vara – men kan ju också vara dagens händelse som en hämnd för gårdagen. Spekulationer – förvisso. Om inte annat så går det ju läsa in de olika sanningsskildringarna som alltid uppkommer på sociala medier.

När det händer så nära känns det givetvis mycket mer verkligt än när det signaleras in från våra storstäder. Händelser som också lägger beslag på mycket stora polisiära resurser. Och kommer alltid så få göra om vi inte kommer till rätta med kriminalitet i yngre år, förebyggande arbete.    

Så rätt sammanfattat. Stulen text nedan från Marias Facebooksida, men så tydligt uttryckt;

Vi hör politiker överträffa varandra i att vilja knäcka gängen, ha högre straff och vissa skriker även om utvisning. Varför hör vi ingen prata om orsakerna till gängen? Vilket egentligen borde vara det enda de pratar om och hittar lösningar till. Egentligen borde väl alla veta att det handlar om narkotika, fattigdom, klassamhället, utanförskap och segregation. Framförallt att det inte, inte ett dugg, handlar om invandring. Meeen det vill politikerna inte prata om för då är de inne och petar på medelklassen/överklassens liv. Utan dessa köpare av narkotika skulle inte marknaden för narkotika finnas i samma stora utsträckning. Så om visitationszoner ska införas, inför dem i vita medelsvensson/richierichområden och framförallt på krogar och inneställen som Stureplan. Så om höjda straff ska införas, inför det på användningen av narkotika och höj dem som tusan så ingen rik vit vågar peta på sin nöjesdrog utan att riskera långa fängelsestraff. Det är narkotikans miljardindustri som är förutsättningen och grogrunden för gängen. Knäck orsakerna. Knäck narkotikaköparna. Knäck fattigdomen. Knäck utanförskap. Knäck klassamhället. Knäck segregationen.

Precis som det inte är de prostituerade som är problemet, utan köparna, kan man och bör tänka vid knäcka gängen. Den här boken gör mig arg, arg för att det pratas om fel saker. Barn och unga män dör för att politikerna inte vill/vågar prata om och hitta lösningar på det som är det egentliga problemet. Barn som ser en framtid i det samhälle de lever väljer den framtiden, alla vill ha en bra framtid. Alla vill leva ett bra liv, ett tillhörande och inkluderande liv. Låt alla barn se en framtid, som inte är att rekryteras till gängen. Alla barn vill lyckas!

Texten så angelägen vidarebefordra i tider av lösningar med hårdare straff, inga tolkar, ungdomsfängelser, visitationszoner, övervakningskameror, vandelsutvisningar, lägre och i vissa fall inga bidrag över huvud taget.

Idag klippts Häcken. Eller kanske Häcken övervann alla tvivlare. En omgång kvar men redan korade till Svenska Mästare. Och på vilket sätt! Vinst mot ärkerivalen på dess egna hemmaplan. Klara 4 mot 0. Närmast förnedrande.

Nedflyttningslagen redan korade. Liksom de två lag som stiger upp nästa år till högsta serien. Elitettans nedflyttningstid avgörs först i sista omgången. Raffinerat. Och i ettan strid inför sista omgången vilket lag som får försöka kvala sig uppåt. I dramatikens kärna – Sandvikens IF.

Tretton raka vinster. SDHL laget Luleå. Idag dock välbehövligt poäng tapp. Förlust i Gävle mot Brynäs Hockeydamer. Klass som slår norrländskt mörker.

Viktiga samtal. Hur bygga ett vinnande team. Hur ta verkligt ansvar. Att förstå innehållen och uppdragens betydelse. Återigen två timmars snack för att nominera den för uppgiften bästa uppställningen.  

Vovv. Besök av Peter och Yvonne igen. För nattvila Men idag med den nyinskaffade hunden. Nyfiken, ny miljö, invaning. Men det kommer gå bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar