torsdag 6 oktober 2022

Tre poäng!

 

Kanske en ödesdag. Eller vad det nu handlar om. Avgörandets tidevarv. Ansvarstagande med strategiskt tänk. Analys och handlingsplan. Inriktning. Att låta hjärnan tala och inte blott vandra åter till neandertalare och deras möjlighet till uttryck. Uff, uff. Det är ju denna tid av avgörandets tidsperiod som det ska läggas grund till eller bygga på krackelerad grund. Sans och förnuft borde inte vara något som förskingrats.

Tidig var morgonen. Redan 06 i Sandviken vid tågstationen. Blev att satsa på att lämna sängen vid 05. Lite väl tidigt i min invanda rhytm. Fast det fungerade. Och kunde till och med åka hemåt för den stora frukosten, tidningsläsning och planering i övrigt. Behövde ju inte vara på Länsmuseet Gävle förrän vid 09.

Anna-Gretas tågresa till Örebro och forskningsresultatet från bassängträning. Dess effekter. Cortisol nivån är en beståndsdel som regisseras och ger bevis om träningens nytta. Finns faktiskt regioner som tvivlar. Och tagit ställning för annat – eller rent av inget. Finns ju en dylik ganska nära oss.   

Hann ju också med antal mobilsamtal. Flera nådde sin mottagare och kunde faktiskt prickas av. När listan är lång är det viktigt få bort en del så måste-listan-kan-minskas-reduceras. Och efter onsdagskvällens insats så behövdes ju ingen utryckningsinsats till Österbor och katterna tryckas in i morgon schemat.

Genomgång inför stundande regionfullmäktige. Tacksamt då det fanns möjlighet ställa antal frågor, flera finns i bagaget. Ligger och ruvar om de ska utvecklas till redan kommande vecka. Ställa, ställa inte, ställa.  

Ingen två dagars utflykt. Konferensstället i konkurs. Men eftermiddagens långa styrelsesammanträde var en god ersättare. Fakta från företagsvärlden. Lysande genomgång från Hitachi. Ledande i det här md överföring av el. Världsledande och presenterade mycket noga den allt större och växande marknaden. Plockade upp antal påståenden och kan komplettera dem med mina egna slutsatser, frågeställningar. Vet vem jag gärna bollar dem vidare med.

Mötet drog iväg i tid. Hade tre möjliga programpunkter engagera mig i senare kvällen. Ställningstagande; finns ju bara en att dra. Lika bra inte åka dit. Viktiga frågor borde ha viktiga argument, viktig bakgrund. För seriösa ställningstaganden. Och givetvis utsända underlag förbereda sig med.

Andan i halsen. Landade hemmavid i full språng. Ombyte och raka spåren upp mot skogen och den där vändplanen i Hyttmarken. Snabb promenad med Lars-Åke och vi hann fram exakt vid starten på arrangemanget Älgbön. Hornberget en helt underbar plats. Kajsa som präst och Anders som sångare. Fantastisk kombination. En kväll med stämning att minnas. Liten grupp fast med hjärterum.

Rask hemfärd. Men missade ju första perioden. Sedan trycktes näsan helt nära TV skärmen. Kvällens höjdpunkt givetvis Brynäs vs Leksand på Monitor Arena. Och spännande var det onekligen. Lagen som följdes åt så nära. Svårt smälta hemmalagets helt onödiga utvisningar som höll på att grusa sönder isen ordentligt. Måste varit sammantaget en av SHLs absolut bästa tillställningar. Och så resultatet med tre poäng till hemmalaget. Gjorde inte det hela sämre!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar