onsdag 19 oktober 2022

Extrem klimatförnekare

 

Förnekelsen, förintelsen. Som ju kan kopplas ihop på ett speciellt sätt. Klimat hotet, det som är så överhängande och måste bemötas resolut och absolut nu – helt redan igår. Översvämningar, torka, orkaner. Allt mindre del av moder jord går att bruka. Går att odla på. Går att leva på. Befolkning som redan svälter kommer mångdubblas. Inget att äta, inget leva inunder med allt mer gassande sol. Då går precis allt mot jordens förintelse.

Inte förundrad över riksdagsledamoten från Sverige Demokraterna som idag förnekade sanningen och utmaningarna helt och hållet. Uppenbart at det inte alltid finns något som kopplas ihop upp emot hjärnan. Hade kanske hamnat totalt fel. När det möjligen skulle handla om Stand-up-comedy. Som att ha det i generna. Oförstånd. Eller rent av så mycket värre?

Tuffa tider. Men ändå en stor portion trygghet. När kommunala finanser är välskötta och borgar för att det går flyta även när det stormar. Vilket varit möjligt uppnå även med länets lägsta skatteuttag. Vilket det skrivs – intet om. Är väl inte så där helt sensationellt.

De som måste leva med tårar och svett. Så många. Och betyder ändå inte att dessa kommuner är misskötta. Kanske tillfälligheter, kanske blott otur. Får väl leva med förvissning att regering Kristersson öser ut penningaflödet över de svenska kommunerna. Större risk att det blir tvärtemot. Välfärd är ju ett ämne som mannen i fråga inte har som sin bästa gren. Heller.

Häcken vinst över AIK Solna. Nu varé tusan om det inte ska räcka fram till hägrande guldet. Men så är det ju med framgångsrikt lagbygge. Det som skiljer vinnare mot förlorare. Rätt person på rätt plats. Ett annat lagbygge borde igång. Kanske borde ha kommit igång. Tiden rinner iväg om den inte brukas konstruktivt. Väntar, har ju inte rollen som sammankallande. Förutsättningar finns om vi har tydligt regelverk, tydliga samarbetande personer, om vi vågar synas med lugnt och sansat budskap. Just nu är närmast frågan; när går startskottet.

Hissas för guld. Men troligen redan klart vilka som åker baklänges ut ur högsta serien. För något annat fordras underverk. Så ner i Gefle IFs serie, kanske också Sandvikens IFs serie. Med ett brak – GIF Sundsvall och Helsingborgs IF. Men dröjer kanske några år tills Årsunda IF är däruppe och nafsar i hälarna på större antal tre poängare. Men klart är att det kommer!

Räknar ihop. En hel del olika objekt, olika utmaningar som faller mer och mer på plats. Blir många dagar som är långa. Men mycken storlek av tillfredsställelse. Nästan i en form av trance. Bättre och bättre dag för dag. Melodi okänd. Så många som inte vill höra mig sjunga. Av okänd anledning.

Kvällsmöte. Inför kommunstyrelsen gäller det göra en avstämning. Inför i den där grupperingen. Kanske inte alla drar åt samma håll. Men någon måste ha motfalls ställning.

Läsa handlingar och titta parallellt på TV, höra parallellt på radio sporten. Provade och insåg; det fungerar. Bara att köra vidare. Och i morgon Brynäs Hockey. Då utan sin egen lagkapten. Fast klart seiern er vår.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar