måndag 10 oktober 2022

Bombad av bombad

 

Och så slog det till idag igen. Dårskapens högtidsdag. Diktatorn Putin beordras urskiljningslös bombning över Ukraina. Målen kan ju vara svåra förklara. Men någon förståelse kan ju i varje fall finnas anledning drista sig till. Att bomba sönder civila mål, ödelägga. Bomba skolor till formidabla ruiner.   

Om en dåre kan avlämna något löfte så uttrycks det; fortsatt bombning, fortsatt ödeläggelse. Det enda vi vet med säkerhet. Putins tid är över, osäkert när hans öde blir beseglat. Kommer aldrig lyckas med sitt förakt mot liv och leverne. Stärker enbart Ukrainas styrka. Uppslutningen är total från hela västvärlden och inbegripet USA. Måste vara svårt att leva som den vanlige ryssen. Utsatt för en statligt kontrollerad mediavärld. Ensidighet, inget ifrågasättande som tillåts. Och den som ändå ifrågasätter – hamnar obönhörligt i ett slutet fängelse där ingen har möjlighet skaffa sig information om den enskilde. Ett mönstersamhälle, ett föredöme för vår egna konstellation i Sverige, Sverige Demokraterna.

Stålrör och smälla på. Halleluja Ungern. Hårdare straff, i alla fall de som har utomjordisk bakgrund. Övervakningssamhället. Kameror för att kontrollera. Enkelbiljett till Kabul. När det utomjordiska landat på jordklotet och driver på för att förbjuda alla former av liberala tankar. Men samlar röster i stora skaror. Enkla budskap till personer som har svårt lägga ihop ett och ett och faktiskt få det till två.

Snabb replik från Tyskland. Omedelbart skicka över robotsystem som kan neutralisera de här robotarna. Mer märkligt att stora landet Frankrike inte levererar i någon större omfattning, om något över huvud taget. Finns där ett dolt släktskap på presidentnivå.

Slott ska det vara. För konservativa tankar och få dem slå rot. Hela veckoslutet har de såta vännerna i M, SD, L och Kd ägnat sig åt sällskapliga lekar på ett slott. För att få ihop någonting att presentera på onsdag.  

Nivån på samtalen tydliggjordes av Dick Eriksson ikväll. Liten man som gör så got han kan. Men mycket är det ju inte. Finns där. Förbud för konstnärer att uttrycka sig. Ska blott vara inom ramarna som SD slår fast. Det fria skapandet av ondo! Blir nog svårt få landet Sverige att slå in på övervakningens och straffens högre avgudande.

Inget nytt från vardagen. Fortsätter. Diskussionerna om hur styret ska se ut. Ödmjukt samtalande som strävar efter fördjupade dialoger. Finns mycket positivt lyfta fram i dylik situation. Verkan är bäst när det handlar om samverkan.

Första gången. Första gången i historien. Så känns det för mig. Att inte längre ha den här kvällen bokad för möte i kommunfullmäktigegruppen. Kanske också en naturlig väg framåt.

I morgon avtackning för motsvarande i regionen. Hoppas det blir möjligt få låna micen. Och förklara lite om mina upplevelser och även glädjen i att bli bortplockad själv. Har ju funnits en valberedning som verkligen analyserat innehållet i kunskap, engagemang, kompetens. Och tagit sina beslut hur lanseringen och bemanningen ska se ut. Behöver inte ens kapitulera själv, har ju redan ordnats av de visas gäng.   

Stora Grattis Kramar riktas direkt till Österbor. Födelsedagar är till för att firas. Men firandet i en större gruppering – hoppas vi landar vi beslut om lördag eftermiddag. Då finns möjlighet få till anslutning även från Sandö.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar