måndag 17 oktober 2022

To be or not to ...

 

Varit en vana under så många år. Liksom bara funnits där. Startas ny säsong per ikväll. Lite konstigt månne följa föreställningen hemmavid och faktiskt inte vara med själv. Men sade ju nej i våras och ingenting gråta över. Efter regn kommer sol. Och förändring är en del av livet. Som måste upplevas. Tiden går och vattnet fortsätter rinna under bron. Hade jag varit kvar så hade jag också varit den som öppnat föreställningen. Helt enligt regelverket. Ska ju göras av åldermannen, eller som det heter nu, ålderspresidenten. Kvällens kommunfullmäktigemöte.

Inga tyngre ärenden månne. Men följde hela tillställningen per nätet. På en skärm. TV på en annan. Och på den tredje, mail och tidningsläsning. Därmed drog kvällen iväg men något riktigt vettigt kanske det inte var.

Tidningsvärlden. Som uppdaterar över olika kommuners styrning kommande fyra år. Följde presskonferensen på närmast plats klockan 11.15. Klart den egna kommunen upplevs som viktigast. Bästa sättet fixa styrningen, punkt slut. Så hade jag själv tyckt till – eller – agerat. Diskutera förslag från specifikt håll?

Många trådar i luften hela förmiddagen. Så det normala at dra i handbromsen och gå ut och äta blev snabbt passerat. Fast så länge de har öppet på Aqua så är ju liksom dagen räddad. Avsnitt; excellens mathantering. Aldrig någonsin missnöjd. Till och med något skryta med när det kommer gäster. Och snart i färd med en mycket stor utbyggnad.

Utbyggnad. Modell större. Redan stor camping som är beredd bli än större. Allt färdigt, tillstånd ordnade. Bli en än starkare lokal aktör. Och därmed bli än mer synliggjord. Hand i hand med att ännu mera utveckla kvalitetsbegreppet.

Hann med det där högt viktiga. Mötet. Mötet med två förkylda flickor. Men fyllda av upptåg och formligen symboliserar livets krydda. Härligt när mindre hand sticks in och viljan är att visa upp något nytt upptåg. Även om man skulle vara kylig så skulle man smälta. Härligt också om nummer tre kunde vara något närmare. Mera nära med också sina egna upptåg. Och mycket snart så kan ju tre räknas ihop till fyra.

Fri kväll från motion. Fri kväll för andra möten. Fri kväll från SHL hockey. Men kvällen vandrade iväg i alla fall. I intensiv väntan på gryningen och alla nya möjligheter som fyller dygnets timmar. Om nu möjligheterna ökar förstås. Med den regering som på något sätt bildades idag. Stockkonservativt nationalistiskt. Mycket förutsägbart vad det innebär för landsbygden och dess möjlighet utvecklas, försörjas. Katastrof i all sin prydnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar