tisdag 18 oktober 2022

Fordras kompetens för att bygga lag

Lagbygge, eller vad det nu kan upplevas som? Lille Ulfs s k regering med ministrar presenterades. Givetvis inget eget departement till miljöminister, utan underställs en kombinerad näringslivs och energi minister. Som länge hörts från Buschen och vill driva kärnkraft, kärnkraft och sedan kärnkraft. I en psykotisk stämning att det ska rädda miljön. Borde inte ett ministerämne ha bättre relation till våra exportföretag? Allt i tider då många inser att det handlar om vår planets överlevnad och framtiden för våra barn.

Reduktionsplikten ned till Eus absolut lägsta nivå kommer slå hårt på utsläppen. 50.000 ton CO2 rakt ut i atmosfären. Och en enorm smäll på landsbygden där själva materialet tappar i värde. Landsbygdssmäll på de gröna näringarna att så dramatiskt hindra personer komma in i landet och göra det jobb som svenskarna inte orkar med, inte själva klarar av. Men i en omfattande regeringsförklaring nämns överhuvud taget inte landsbygden – med ett enda ord.

Ny utrikesminister som i sitt första framträdande gör precis allt för att gulla med Turkiets diktator. Tyder väl närmast på total brist av omvärldsorientering. Kanske tränger sig ned på samma bänk som Erdogan och Putin samsas på?

Idrottsminister, så himla onödigt tänker nya trojkan och utser ingen. Lägger det hela under armarna på socialministern. Rörelse, idrott, folkhälsa – inget för nya trojkan.

Bistånd? Oro i världen? Hunger, torka, översvämningar, klimatflyktingar. Skyll er själva. Biståndets höjd sänks till – tja, något i varje fall. Kanske så lågt att det blir överblickningsbart för lille Ulf. Och kommer det människor från elände, svält, kaos – så kan det väl bli at kalla in Ebba med sin taktik; skarp ammunition rakt in i folkmassorna. Låter både som livets ord som livets dom. Den bistra sanningen.

Härligt gäng. Raka frågor, raka svar. Ser varandra som jämlikar. Har varit fyra intressanta år inom Räddningstjänsten. Hur det blir sedan? Visar sig – men ett stort och aktivt lycka till. En organisation med tydligt och givande ledarskap. Finns minst ett upplopp kvar.

Mycket intressant eftermiddag. Knappast område jag behärskar. Men så intressant och värdefullt när kemiska preparat kan förpassas till historien. Städa, hålla helt rent. Allt viktigare. Men göra det med avjoniserat vatten – perfekt. Så intressant att få prova systemet till att börja på ett avskilt område. Det självklara kan knappast vara mer självklart – än detta.

Startgroparna. Formera laguppställningen för ett synligt och vinnande lag. Bolla engagemang, äkthet, ideologi, kunskap, kompetens till det här teamet. Devisen; göra varandra bättre.

Länge sedan. Men ikväll hann jag vara på plats. Med träningskläderna på. Och in i gänget som strävar efter än mer hälsa. Tabata gängets rörelser förstås. Ikväll inte alls så där hårt och intensivt. Perfekt för mig som liksom startar om. Folkhälsa på riktigt. Men måste absolut krydda med mera.

Ingen hockey ikväll. Men beskedet om Anton Rödins skada från träningen. Oroar förstås. En begränsad trupp begränsas ytterligare. Fast ny dag, nya förutsättningar.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar