onsdag 12 oktober 2022

Svenskt anseende

 

Björn Söder. Känd järnrörsman. Nu på god väg till ett internationellt toppjobb. Helt i uppgörelse med herrn Ulf Kristensson. Att utses till ordförande för Sveriges delegation i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE.

OSSE har 57 medlemsländer och är världens största organisation för regional säkerhet.

Några av deras fokusområden är minoriteters rättigheter, pressfrihet och demokrati.

Som ordförande blir det Söder som leder den svenska delegationens arbete. När det inte går att få majoritetsstöd i en omröstning får han utslagsrösten.

Avdelning; stärka svenskt anseende! Eller om det nu istället är världen annorlunda. Rätt man på rätt plats!

Hemåt jag glida. Tisdag, en form av avtackning. Leende solros överräcktes för att sedan följas av bussresa till Orbaden och en tre rätters. Bussen gav möjlighet till en öl och ett glas vitt vin. Och givetvis samtal, umgänge. Finns antal personer som vi tillsammans äger stort förtroende – oss sinsemellan. Klart det var lite annorlunda att ta avsked oss emellan med denna kvällsstund. Har blivit så himla nära vänskap. Som med säkerhet inte kommer odlas vidare utan från de här dagarna klippts.

Idag, onsdag. Traditionella och absolut sista regionfullmäktige. Svårt sitta stilla. I alla fall i ärendena cykelprogram respektive miljöprogram. Svårt – omöjligt – bara-sitta-av. Fullmäktige är ju insatsen att bryta funderingar mot varandra. I den öppna, publika miljön  

Allt har ju ett slut. Och saknas förtroendet från valberedningens sida så blir slutet definitivt. Trevlighet. Ja det hör ju till. Men det var ju alla dessa personer som visade sin vänliga sida med kommentarerna enligt; du kommer bli saknad, du är redan saknad. Fast det är ju avsändnings ord från just andra partiers företrädare, plus tjänstemän. Och kanske mest uttrycker saknad efter en menlös individ som inte har förmåga ge uttryck för åsikter. Och med andra ord har samma uppfattning som valberedningen, men i annan tappning. Tog ändå emot de varma kramarna.

Gårdagskvällen. Missade svenska segern i landskampen vs Frankrike. Ett av damlandskapets genrep inför VM  slutspelet fotboll i Australien och Nya Zeeland. Kunde vara en god planering passa på att hälsa på Joanne i Melbourne. Skulle ju finnas dubbla anledningar till detta. Kanske också hälsa på Crocodile Dundee.

Avdelning missade. Brynäs SDHL lag vs Djurgården. Matchen i Stockholm. Och fina gästrikepoäng hemtagna. Känns som varje match ger möjlighet till ett än mer hopspelt Gävlegäng. Nu Gävlar går vi hela vägen!

Hockey i morgon kväll. Då laget i SHL skrud bortaspel i gnällbältet. Örebro väntar. Och redan nu konstatera att jag missar den matchen också. Skulle vara kul kolla in. Men det viktigaste är poängen. Osäkerheten; vem vaktar kassen.

Formligen sprutat in mål i Årsunda IFs division tre lag. Emil Hodin. Nästa säsong i rödvit skrud. Blir nära till Jernvallen och Sandvikens IF. Grattis till alla fotbollsälskare. Och fylla på i ÅIF – det uppdraget vilar tungt på Jerry & Hampus.

Tungt, tung. Lär bli världens dom på Putin. Nu pressas allt hårdare bakåt. Medan han kontrar med ursinningslöst dödande av civilbefolkningen. Hans dagar är redan räknade. Slutet är nära och frågan handlar mer om han uppnår det för egen hand.

Samarbeta, styra, leda. Viktigt uppdrag som fordrar seriositet, tid, engagemang, kunskap, vilja. Känns som vi når allt längre fram. Så himla viktigt för så många.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar