lördag 15 oktober 2022

En gång fanns det älg - i skogen

 

Lördag i oktober. När det inte är avslutat så gäller ju vanligtvis älgjakt. Klart att älgar blivit en bristvara i svenska skogarna. Effektivt eliminerade av vargar och deras anförvanter. Tre revir som stryker omkring i vårt eget område. Så tillgång eliminerats. Radikalt. Att vi blott har ett djur och dessutom hondjur – gör inte saker och ting enklare. Vilken ko kan tänkas komma utan att ha kalv med?

Lite släktskap kändes det som idag. Fick tilldelning Svens pass. Namnet lever kvar efter en av mina morbröder. Mats återuppbyggt detsamma men blott som en pall. Nästan, nästan. Hade hund – dock ej vår egen kanske två hundra meter syd/ost. Vilket djur, vilka djur. Ingen aning.

Annat för Carl-Henrik som hade tjur ända intill sig i minst sju minuter. Som bland annat visade sig med gymnastiska övningar, vilade. Närbild, till och med videofilmade tjuren som sedan lufsade iväg i västlig riktning. Inte ens rätt för Mats! Hade det varit ett hondjur så hade jakten hastigt blivit avblåst. Nu fortsätter vi i morgon. Men i mycket reducerad styrka. För tillfället blir vi kanske blott två personer! Men ut i naturen är ju slogan för tillfället. Så jaktkläderna lär åka på igen. Problemet är – missar tabata träningen. Igen. Skärpning anbefalls. Hoppas kunna revanschera mig till veckan. Framförallt behöver jag det. Liksom att gruppen är oerhört trevlig. Härlig stämning med många profiler.     

Idag mycket skrivet från gårdagens avslöjande. Tre partier som bildar regering och har ett tydligt upplägg där det fjärde kommer styra precis allt. Med sin tydliga värdegrund och bakgrund. Slagordet ersatts med rostfritt slagrör. Och övervakningskamerorna ska väl blot sättas upp i helt andra geografiska områden. Liksom prioritera anonymitet så ingen heller kan försvara sig. Nya svenska rättssäkerheten.

Reduktionsplikt i bränslet. Klart! Vi ska ha den lägsta nivån som kan tillåtas inom EU. Och det här med klimatet – det får någon annan bry sig i. Därmed ökar Sverige CO2 utsläppet med 50.000 ton per år. Applåderas av den nya svenska trojkan.

Övervåld på annat sätt. Iranska upproret. Främst kvinnor som misshandlas, dödas. Övervåldet är extremt. Kurdiska delen än mer utsatt. Militära styrkor tillämpar Ebba Busch taktiken. Skjuter med skarp ammunition rakt in i folkmassorna.

Kåtheten själv. Anne Frank fått nytt epitet. Av Fallenkvist, frontfiguren i SDs egen mediala satsning. Tidigare uttryck med symbolik i nazismen. Visar sina bruna tankar i offentligheten.

Förhandlingar i Sveriges regioner och kommuner. Vilka ska styra? Verkar klart i några hälsingska kommuner. I våra landskapsmässiga lär det bli besked till kommande vecka. Spänd förväntan. I tider när det kommer fordras väldigt mycket av alla förtroendevalda när tillväxt inte längre är det självklara. Utan besparingar - eller arbeta på annat sätt.

Lunch tillsammans. Så många som det gick mobilisera. Fattades Åkersberga gänget. I övrigt bra. Lunch med Per-Ewert och i centrum hans fylla-år-uppmärksamhet. Några timmar gick det mobilisera fram.

Hann också med Brynäs matchen i Jönköping. Första och tredje perioden – bra. Räckte till 2 mot 2 vid full tid men torsk i förlängningen. En poäng med i bussen på hemväg. Nya tre poängsförsök kommer på torsdag.

Livet är en fest, varje dag. Om och när inställningen är den rätta. Engagemang, öppenhet, lojalitet, nytänk, innovationer. Många ingredienser på vägen framåt. Och naturligtvis känslor och ingen avslöjad teaterföreställning.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar