fredag 21 oktober 2022

Vara på riktigt

 

Framme vid vardagens avslut. Som fredagar ter sig. Men samtidigt välfyllt veckoslut. Fattas ju bara. Älgjakten fortsätter visst i närmast evighetens tecken. Jakten att hinna före alla de älgar som fått fri rum och ständigt växer i antal. Helt utan några fiender. Lite frågande hur människorna klarat av de hundrade åren helt utan den bekantskapen.

Fast älgkontakt har det ju varit. Lilla Peugeoten för några torsdagar sedan. Älgen fick en flygtur efter sidoträffen – seglade ned – rullade runt och tog sig springande iväg. Nu är framrutan och backspegel på plats. Återstår blott plåtarbetet och lackningen. Kommer åtgärdas sent i november månad.

Åtgärdades idag. Fötterna på Fotåpia. Skönt få fossingarna berörda på ett professionellt sätt. Men också utbytet i samtalen. Kombination av kunskap och trevlighet. Systrarna som gör att besöken hos dem är något se fram emot. Och som man närmast dansar ut från efteråt.

Börjat trixa ihop en kalender för hela 2023. Med mängder av politiska möten. Så att alla inblandade vet vad som sker och när frågor och synpunkter kan skickas in för att hanteras, tas om hand. Finns så himla mycket att göra i ett teams byggande. Och definitivt som måste göras. Att var med, ställa upp, samtala, skriva ned synpunkter, intryck på sändlistan torde vara det minsta som det går kräva ska utföras.

Dragning. Till restaurang med klass och vänlighet. Så och idag. Så svårt bara åka förbi. Kombinerat med trevligt mottagande. På något sätt smaksätter det också maten. Och få diskutera utvecklingen tillsammans med. Ett frö av vänskap som sätts och grott och som växer kraftfullt.

Kryddningen sen eftermiddag. Få vara med i kärlekens tecken  Få viga ett par som det direkt kändes fantastiskt fint få träffa. Tillsammans givetvis med deras lilla dotter.

Klart det finns artiklar i media som inte känns så attraktiva. Skapar tårar. Den kvinna som inte klarade kollisionen med älgen. Utan miste sitt liv. Övriga i bilen skadade. Hur allvarligt – vet icke.

Artiklarna runt och om Ukraina har varit många, och blir många. Ryssarnas agerande är häpnadsväckande. Desperata. Och deras offensiva blodspillan är närmast gigantiskt. Nu matar de på med alltmer manskap. Som till och med får betala sin egen militära skyddsutrustning. Kroppar som matas som mottagare av diverse kulor. Kapitulera – skammen har du ju redan förtjänat med råge - Vladimir Putin.   

Skammens vecka den innevarande. Nye premiärministern i UK. Fick avgå efter rekordkort tid. Problemen där på konservativa ön är gigantiska. Kanske läge locka hem Katrine med familj.

Ingen SHL hockey. Men väl SDHL. Och en kassaskåpssäker Brynäs vinst vs Leksand. Precis som det ska vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar