måndag 24 oktober 2022

Att verkligen vilja - och göra

 

Dagens bilder. Blir en oerhört tuff vinter där borta i Ukraina. Infrastrukturen för samhället formligen sprängs sönder av ryssarnas försök att terrorisera och förstöra. Övergreppen på civilsamhället är bland det mest brutala som världen skådat. Och ändå kommer de förlora sitt fördömda krig. Frågan handlar enbart om när de får hissa nederlagets flagga.

Diktator som är besjälad av att slå sönder alla former av demokratier och bygga den skenheliga kommunistiska statsbildningen. Och ändå inte lyckas bli en av historieporträtten bredvid despoten Stalin.

Inte hört talats om, trots att de är medlemmar i Förenta Nationerna. FN dagen av idag. Och som alltid, namnsdag för Evert. Vissa har gratulerat. Tackar och bugar. Fast jag har ju intet gjort. Blott heter. Och det kan jag ju inte tacka mig själv för.

Tidig morgon. Leverans till Sandviken och sedan direkt till Forsbacka Wärdshus. Invigningen av företagarveckan Sandviken/Gävle. Kanske intet nytt – men blev en del som jag antecknade på servetten. Och givetvis kommer aktivt följa upp. Liten servett men mycket antecknat!

Företagsveckan fortsätter t o m torsdag – men inga möjligheter hänga på förrän sista dagen. Och då blir programmet fulltecknat. Åtminstone från 07.30 till 21.00. Känns i allra högsta grad meningsfullt. Exakt som det ska vara.

Välordnat. Presskonferensen på Strandbaden. Redan idag en camping med 150 platser plus 10 ställplatser och givetvis servicehus – och restaurang. Nu magnifikt stor utfyllnad. 50.000 ton är massor i stor omfattning. Möjliggör ca 85 nya tillkommande campingplatser, 25 nya ställplatser och ytterligare ett servicehus. Blir en av mellan Sveriges absolut största campinganläggningar. Och möjligen också fler stugor. Underlaget till samhället ökar ytterligare.

Innovativ ICA handlare på plats och tydliggjorde vad det här betyder för bygdens alltid öppna affär. Öppet 365 dagar per år. Inte illa. Välordnat med mycket gott utbud. Och alltid service inriktad.

Nästa vecka drar ut- och uppfyllnaden fart i full skala. Det blir lass på lass i dagarna fyra och under minst en månads tid. Intressant följa med när ny landskapsbild skapas. Också en konst, leva för att möjliggöra möjliggörandet. Inte för inte att allt händer i möjliggörandets egen ort.

Tankarna vandrar vidare. Nyttja tillfället. Just den där gångvägen fordrar ju massor. Men klart det fordras snabba beslut. Snabba ställningstaganden. Tänker ändå längre bort. Cykelvägen. Skrivs, uttals vikten av at cykla. Men efter en sjumeters väg utan något som helst utrymme vingla till. Ska ju stimulera folkhälsa, ska ju stimulera tillgänglighet. När saker serveras kostnadsfritt borde väl alla förnuftiga nyttja tillfället. Spelar i varje fall ut förslaget, möjligheten och så får andra bifalla eller göra tumme ned. Visar väl i sin prydno vad handlingskraft handlar om i verkligheten. Fortsättningen mycket spännande.   

Spännande? Eller renodlat dårskap? Återigen så bränns det på Årsundas konstgräsplan. Nöje eller blott hjärnsläpp? Vad vill man uppnå? Jävelskap från utanförskapets illdåd. Positiv upplevelse; gripa någon av huliganerna.

Avdelning samma ort. Bygga framåt. Ledarskap, spelartrupp. Seniorer modell yngre och ett än yngre lag som trycker på bakifrån. Det här kan ju bli mycket bra.

Många intryck ta med sig ned i sänghalmen. Och undersöka om det kommer hålla vakenheten uppe eller släppas bort för några timmars vila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar