söndag 4 juli 2021

Tillbaka - igen

 

Lite annorlunda. Ha datorn i händerna igen efter dagarna i Visby. Annorlunda. Men det som inte är annorlunda – hettan. Närmast än varmare härhemma. Tog del av jämförelserna kring värmen Stockholm. Varmaste temperaturerna på 264 år för juni månad. De tre sista åren har alla handlat om nya rekord. Så tillfälligheter; icke. Och så kryddar vi med situationen i Kanada. Och då borde väl något av förnuftets innehåll nå var och en. Men svårt – det också – uppenbart.

Energi – så helt nödvändigt. Och med stor säkerhet också en slutsats som de allra flesta känner till. Ändå- inte helt enkelt få till lösningarna med vindkraft, solenergi och lagring i vätgas Önskedrömmen vore naturligtvis att det är vi vanliga i samhället som verkligen skulle driva på. Men nu mer förutseende företag som klarar av att tänka med framförhållning.

Volvo Cars tagit stort steg framåt för att kring fordonssidan visa framfötterna och det självklara valet. Tydlig tidplan för enbart eldrivna fordon. Men också självkörande. Att ta tekniken till hjälp för leda utvecklingen. Volvos värde varar, kanske till och med än mera nu under kinesiskt ägarskap.

Viktigt idag kan ju vara det här att göra comeback i tabata träningen. Men klart än mer viktigt. Knalla iväg och få till mötet med Ilse och Lou. Leonie fick jag ju tillfället att utöva kontakt med över Facetime igår. Också det en stor upplevelse. Bara erkänna; jag är oerhört svag för dem alla tre. En svaghet som också är den verkliga styrkan.

Blev inget badande med Ilse idag. Men väl eget bad direkt efter tabata passet. Rena rama värmebassängen. Efter 10.30 am. Och så himla skönt! Den temperaturen kunde verkligen inte Gotland erbjuda som badvärme!

Togs emot med glädje och värme. De där gosedjuren från Gotland verkade såväl Ilse som Lou uppskatta. Och det var en härlig uppfattning. Elins 32 års dag fick vi till en kortare uppvaktning för. Hoppas det var något som också uppskattades. Borde väl vara inom hennes intresseområde!

Inget EM fotboll. Men väl Diamond League. Elit verksamhet i friidrott är i alla högsta grad intressant. Idag var stora stjärnan Mondo. Men höjden 6,19 meter fortfarande lite väl högt. Fast det kommer – är så säker.

Byggde framtidsperspektiv. Har landat i ett tydligt framtidstecken. Men hur vår eget partigrupp gör? Det visar sig väl i framtidens spådomar. Jag har min egen blick. Men om den får gälla – ingen aning.

Kvällsutflykten. Hela långa Väsarvägen och sedan leta sig vidare ned mot Ottnaren. Inte hela sträckan cykelbar. Men släpa på fungerade det också. Liksom striden mot myggen. Ett bad faktiskt- i närheten av orienterarstugan. Och trots kvällstid – mycket av den varmaste värme.   

Och i morgon – en ny dag. Med nya möjligheter. Med nya insatser.            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar