fredag 16 juli 2021

Regnet det bara öser ned - i Tyskland

 

Blir så verkligt, tydligt, uppenbart. När också bilder kablas ut. Främst från Tyskland men även från Belgien. Bilder från de kraftiga översvämningarna. Just nu 120 personer döda, men också 1.300 som det inte gått få någon kontakt med. Fast samtidigt så fungerar inte nätet så kan det vara den största förklaringen.  

Fredag natt. Varning för översvämningar i Skåne. Men inte alls på den här nivån. I varje fall är det vad som prognosen visar. Ovädret drar istället mer österut och kanske inte lika häftigt. Varje enskilt regnväder kanske inte så där mycket till innehåll, men tillsammans. Kopiösa mängder. Visar ändå med tydlighet att det finns stora mängder av obalans i förhållandet till naturen.

Sådana här berättelser kan mycket väl komma hända här också. För det som hände där i Europa kommer bli allt vanligare. När det osannolika blir vanligt och sannolikt.

Min debattartikel inne i en tidning idag. Kring hållbarhet och frågor runt grön energi. Fick et mycket långt svar från en person som bemötte alla former av positivitet från vindkraft. Om det är i närheten av den personens egendom. Och med de slutsatserna så är det ringa möjligheter att det går styra verkligheten över till hållbarhetens spår.

Samtidigt. EU fått ögonen på den svenska skogen! Och vill reglera hur densamma används – också. Som om att problemets nav finns just här! Nu måste rimligtvis alla vakna upp. Tid för detta nu. Tillnyktring anbefalles. Dagens besked innehåller massor av frågetecken.

Tidig morgon. Bilbesiktning. Och sedan rullade det på. Kändes lite ödsligt på Stadshuset. Men så är det ju helt mitt i semestertider förstås. Lite blev väl uträttat i varje fall. Gott så.

Härligt möte med två flickor. Ger så mycket mening. Och den minsta med tydlig ambition att växa ikapp den äldre. Fast charmen; 100 procent hos var och en. Egentligen tre till antal. Men den tredje lyser mest med sin frånvaro. Planeringen att komma redan på lördag sprack med dunder och brak. Kändes inte alls så där uppbyggande.

Gripa in men hur? Ytterligare ett projekt i Hyttmarken. Plåtslagare eller snickare. Borde först själv bilda mig en egen uppfattning om den troliga läckan. Och för detta – biträde av – någon.

Mindre projekt. Fixade till ställning till det där badkaret. I förhoppning att det ska fungera bra som vattenhål till alla hästarna. Men så var det ju proppen – på plats redan på lördag. Först då lär det visa sig om saker och ting fungerar efter planeringen.

Ingen motion idag. Men ändå kvällsdopp. Ganska fantastiskt ha de här möjligheterna. Promenera ned och ta sig hem när helst man så vill. Slippa planera för att ligga kvar och steka sig. Som i fotboll – mycket hänger på god placeringsförmåga.

Hade den i TV soffan framför EM i fotboll. Och snart är det dags igen. OS från Tokyo. Problemet lär bli med tidsomställningen. Blir att välja med  förstånd. Och inse att allt inte fungerar att följa. Damernas fotboll – och så handbollen förstås. Innan då friidrotten drar igång. Mondo och Daniel Ståhl är givna följeslagare.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar