onsdag 28 juli 2021

Raindrops keeps falling

 

Ibland väldigt välbehövda. Förändringarna. Blev ju inte de tidigare extremt soliga sommardagarna. Redan i natt en del regn. Under dagen lite till och från. Men betydligt mycket mera på andra ställen i landet. Först skrevs om Kalmar och problemen som orsakats. Sedan om Kristianstad. Översvämningar. Räddningstjänsten tvingats till prioriteringar. Som främst riktat in sig på äldreboenden och inte på privatpersoners villor.

Märks hur olika de här nederbördsområdena drabbar. Och går aldrig utropa sig själv till ty fred. Finns så mycket att göra. Men när det förändrar ens eget leverne så växer det fram en protestström. Utifrån ingen som helst förändring tillåts i närheten där just jag bor. Framdragandet av el är ett sådant tydligt exempel. Det får bara inte ske i närheten av där jag själv bor. Försöker förstå. Förstår – och förstår inte. Översvämningarna a la idag kom en efter e n. Kalmar, Kristianstad. Men allt längre norrut. Flera orter i Uppland. Och i morgon, kanske även fredag så hamnar Gävleborg i epicentrum. Främst kusten. Så för stunden identifierar jag oss inte alls med kustlinjen.

Dansstegen fixade. Precis som de kontinuerligt fixas var sjätte vecka – ungefär. Carina förbarmade sig över dem idag. Filade, smörjde och höll om! Finns mycket av den innersta själens ömhet där nere. Och borde kramas mycket oftare. Är ju en väsentlig del av en människa men för sällande en uppskattning de så väl behöver.

OS sändningar. Visst. Men höll mig mest undan idag. För handbollen för herrarna redan 04.00. Så den stod jag över – denna gång. Och vinst med en boll fixades även utan mitt eget biträde. Motståndet som nu väntar alltefter allt svårare.

Köpte blåbär av Johan och hanterade bären vidare till Nils-Olov nu när de åkte hemöver. För tillfället i alla fall. Inser att så här mycket blåbär skulle jag aldrig få ihop, oavsett blåbärssäsong. Finns mycket hälsa i blåbären. Och då lämpligt för en högst hälsosam person, för Leonie.

Speciellt idag. Få ta den där lunchen med dem på Strandbaden. Innan återresan till Åkersberga inträddes. För snabb vidarefärd mot Visby. Den sagolika ön. Och den helt speciella lägenheten där i Visby. Få förunnat ha tillgång till något likartat. En ynnest. Känns närmast som att vara utomlands.

Nu istället se fram emot att nuvarande lägenhetsgäster kommer hemöver. Och få en berättelse om veckan av i första hand Ilse. Men kanske Lou kan skjuta in någon egen berättelse/ upplevelse. Tuff tjej, stabil på stegen, men inte ens ett år! Vad månde bliva.

Lite oväntat samtal så där mot kvällen. Kring mående och annat som berör. Och det är väl vad som skiljer den ene från den andre? Att ärligt och öppet bry sig. Visa förtroende utan ironiska inslag.

Hann med en cykeltur. Kanske den enda under de närmaste dagarna. Om nu SMHIs slutsatser ska slå in så skulle det betyda två dygns regnande. Klafs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar