måndag 5 juli 2021

Ansvarsfullt

 

Har blivit en mycket lång följetong. Sedan de tu partierna greppade varandras händer och aktivt plockat bort regeringen. Två ”ansvarsfulla partier”. Om nu någon kan kalla paret Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna för just ansvarsfulla. Men lyckades gjorde de allt, utan någon som helst planering vad som sedan komma skulle.

Att aktivt plocka bort de man inte gillar tillhör spelets regler. Men när svensk ytterlighet förenas – och sedan saknar planer och strategier vad som sedan ska kunna gälla. Då blir det mest tragikomiskt.

Aldrig förut har det varit viktigare i Sverige än att stärka den politiska mittpositionen. Precis på samma sätt som gjorts i såväl Tyskland som Österrike. När samhället slits itu så fordras alltid den aktiva part som kan få till en positiv balans. Delmos rapporten som publicerades idag visar med tydlighet att våra samhällen alltmera klyvs. Då finns det inget annat än ordet katastrof att nyttja om det här inte får brytas.  

14.00 ska det röstas om förtroende till statsministern. De som vare sig röstar grönt eller gult torde tillhöra den oseriösa svansen med röda förtecken. Har inget komma med förutan det totala kaoset, fiaskot. Och samtidigt i mångt och mycket äventyrar svenska välfärden. Att just (V) startade vansinnet är knappast en överraskning.

Mera överraskande då att även i egna grupperingen kan det finnas personer som rapar upp något ointelligent. Och uppenbart så gärna fortsätter. Än mer överraskad när jag ser igenom vilka personer som applåderar dessa uppstötningar. Det gapar tomt. Men gapar gärna.

Att ha tagit ett sådant seriöst steg till att bli lyssnad på. Rena rama raketfarten som Mellansvenska Handelskammaren tagit. I alla frågor kring infrastruktur. Naturligtvis kopplade jag upp mig mot Almedalsveckan och deras infrastrukturseminarium. Tillgången till Anti Vainio är den avgörande skillnaden mot då till nu.

Morgonpromenad därefter. Ut till Åshuvudet. Nåväl förmiddag då! Och sedan ned i närliggande sjön. Enormt varmt. Frågan ställa mig; Har jag någonsin badat i varmare vattenomfamning?

Eftermiddagen i fokus. Fick ha Ilse härhemma. Och hon skänker, skänker mening och värme med leende, engagemang, nyfikenhet. Och så härligt att Lou kryat på sig och ger så många leenden tillbaka. Fast fortfarande mycket mammig.

Cykelutflykt ikväll också. Berga runt. Och insikt. Känner inte till alla som bor i de där husen som passeras! Skärpning.

Utflykt till Vallgården. Härlig uppställning. När hiss inte fungerar så gäller det ställa upp och hjälpa varandra. Självklart. Och än mera i Årsunda – där man bistår varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar