torsdag 29 juli 2021

Att få vara

 

Länge blev det. Efterlängtad utflykt. Äntligen vändes bilen mot Qvarnen och Gästrike Hammarby. Resa runt Sandviken – för det var ju där det fanns möjlighet köpa blommor.

Och mötte upp oss gjorde han direkt. Kunde berätta en hel del om platsen, dess betydelse. Hur den nyttjas idag – och hur den skulle kunna nyttjas. Blev en fantastisk fin lunch. Maten i väldigt hög klass. Och presentation av krögarparet. Hade än högre ambitioner. Nästa större tilldragelse redan den 6 augusti. Med inte bara mat utan mycket musik. Och så naturligtvis vyerna runt omkring.

Det var en stolt och glad Mats som mötte upp oss. Hade en intervju med Arbetarbladet med sig i bagaget från gårdagen. Ännu ej publicerat- men kommer snart och blir naturligtvis mycket läsbart. Vågar berätta om sig själv. Även om situationen när det som inte kunde hända – faktiskt hände. Tacksam at han informerade mig precis före, och även morgonen efter ingreppet. Och vidare efter det. Stort känna ett förtroende även när det lämnas i ansträngd situation.

I den mån jag kan bidraga så kommer jag framledes bli en ambassadör för hela konceptet a la Mats i Gästrike Hammarby. Väl värt ett besök och insikten att ett besök kommer växa till många besök! Här känner vi oss välkomna!

Inte så mycket annat att göra. Än att maila och tacka. Och visa hur framtidens dörr står öppen. Känns som mycket av vägvalet kommer ske tillsammans.

Oerhört stor handbollfan. Och än större i OS tider. Som det startat så gäller det närmast feber för svenska damlandslaget. Ändå var det inga problem missa första halvlek när G/H var verkligheten. Fast hann ju hem till andra halvlek och kunde ta del av den nerviga tillställ-ningen. Idag accepterar jag gärna det oavgjorda resultatet vs France, 28-28.

Mycket regn utlovat. Och en hel del kom också ned. Men ingen panik, inget nödläge. Inte ännu i alla fall. Å andra sidan så var det ju Hudiksvall som skulle bära varningen. Förhoppningen inga problem där uppe heller. Vare sig idag eller under morgondagen.

Tillväxt i annat sätt än i regn. Den ekonomiska tillväxten i landet som är extremt hög. I år 10%. Kan mycket väl vara så att vi är på gång. Framtidstron – även om oraklet i Gävle inte delar de uppfattningen. Han som alltid målar framtidsutsikterna i svart kletig tjära. Beck.svart. Mörkrets riddare in i den ständiga nöden.   

In på nätet. Vilken underbar liten film från Visby. Lou som numera går omkring själv! Måste vara extremt ovanligt att en sådan liten tjej fixar sina promenader själv. Fast härligt att skåda.

Regn eller inte. Givetvis när jag hade tid. Hänga på i tabata träningen. Och avsluta träningspasset i Storsjöns blå innandöme. Ljuvlig temperatur. Och hela badstranden i princip för oss själva.

Torsdag kväll fungerade bra. När den delas med ett glas rött, godis och smaklig chips. Precis som det är när livet leker.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar