måndag 28 juni 2021

Talmansrunda

 

Besked kommer. Samtidigt så är ett besked ett besked. När det väl kommer. Idag at det just nu inte planeras för något nyval men väl så kallade talmansrundor. Betyder att vår statsminister avgår och uppdraget övertas av talmannen. Att samtal med partiernas företrädare. Allt för att hitta en regering som har förtroende att styra och leda Sverige. Uppenbart är samtalen redan igång. Frågan är hur de kommer att lyckas. Tipset står om envig mellan Löfven och Kristensson. Medan det borde vara som upplagt för Sveriges första statsminister. Speciellt när kvaliteten är så mycket högre i jämförelse med de två nämnda namnen.

Positionerna är lika låsta nu som tidigare. Men i något enskilt parti lär det eventuellt finnas någon form av quisling. Vilket de närmaste dagarna kommer visa. Att tillhöra en grupp och inte underställa sig de demokratiska regelverket må anses unikt. Om man inte hoppar av och agerar som politisk vilde. Finns möjligen en person som agerar efter eget regelverk, eller mer – i brist på sans och förnuft. Kommer säkert visa sig!

I botten har funnits en januari överenskommelse. Som en mindre gruppering inte längre stödjer. Säkert var det för mycket sakpolitiskt innehåll i överenskommelsen. Eller brist på Plakatpo(L)itik. Med förhoppning at bryta sönder kunde föra det speciella partiet in i hetluften för att därigenom kunna attrahera tillräckligt stort stöd. För att i alla fall få finnas kvar i nationella sammanhang. Den som lever får C.

Fordras kanske behovet att köpa vingar för pengarna. För att kunna få finnas till. Få till luft under vingarna och inte styra rakt in i sin egen kraschlandning. Få flyga fram över ängarna. Att göra det man måste och göra det man vill.    

Nog så viktigt. Se till att den interna kommunikationen fungerar. Nog så aktuellt denna tid vi befinner oss i. Men också viktigt i det vardagliga. Måste inte bli krisstämpel först. I organisationer – medlemsblad, maillistor, facebook grupper. Och att var och en med valt uppdrag också tar ansvaret såväl utåt som inåt.

Dan före dan. Blev tilläggsköp just idag. Landslagströjor måste ju alla ha. För inte minst stämningens skull. Synd blot att svenska fans inte ges möjlighet flyga in till Glasgow i morgon och bygga upp den Gula väggen. Vi får alla sjunga för fulla muggar och se till att luften för fram supportersångerna ända till Skottland.

Hälsade på idag. Och fyllde på med ordentligt med vatten. Återigen så glad att Eva är vaktmästare på kyrkogården. Ordning och reda. Alla gravar i god ordning vilket bidrar till känslan, intrycket av en respektfull viloplats.

Ynnest bo så nära. Blev grillat ikväll hos Carl-Henrik & Co. Betydelsefullt att också Per-Ewert och Lina kunde möta upp. Samhörighet är en stark byggsten att vidareutveckla.

Och så det vanliga numera. Två högkaratika fotbollsmatcher. Men ikväll utan hög puls. Det är i morgon som påslaget per automatik kommer. Viva Sweden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar