måndag 26 juli 2021

Lumsheden ohoj

 

Fjäriln vingar syns på Haga. Så kanske det är men berörde mig inte alls. Berörde mera var att vara uppe mitt i natten – därmed senarelagd frukost. För fjärilen var fjärilssimmet i Tokyo OS. Fanns närmast orealistiska förväntningar på Sarah Sjöström i 100 meters finalen. Orealistiska efter så lång skadeperiod. Gott nog ha tagit sig till finalen. Fick ju en simmerska efter sig men riktig Sjöström-framgång blev det ju inte. Istället en femte plats till svenskan Louise Hansson. Som nu tindrar till på den internationella stjärnhimlen.

Kamp om medaljer. Oftast mot nordiska grannen Norge. Som just i natt knep ett guld i triathlon. Sällan sett någon som kunde ta ut de allra sista krafterna som denna gutt. Spyorna eftermålgång – och för att få bort honom fanns ingen annan möjlighet än rullstol. En speciell förmåga att kunna tömma sig helt. Men en annan sak om det är nyttigt?

Idag kort dopp, förmiddagsbad. Redan då stranden välfylld. Och sedan som många gånger i sommar mycket mer än välfylld. Det håller alltså i – badintresset för att fly från den grassande värmen. Men ligga på stranden och steka sig dagen lång? Olika intressen, men samtidigt ofattbart. Efter säsongen finns det många anledningar träffas seriöst och utvärdera hur det hela hanterats av skilda parter. För det blir förhoppningsvis en sommar nästa år också.

Vattna, och sedan vattna – igen. Ansvaret för vattningen hos Carl-Henrik & Elin blir viktigt uppfylla då deras gräs och övriga växter är vana vid en konstant bevattning. Bortskämda vill de säkert ha vätan över sig även veckan lång.

Bevattning över huvudet. Viktigt i hettan. Som flerårig lagkapten i svenska fotbollslandslaget så äventyrar Andreas Dahlkvist dessa minnen genom att hamna aktivt i ett krogbråk. Dessutom infilmat så det blir svårt förklara bort.

Dock inga skjutvapen som verkar tillhöra gängbråken alltför ofta. Uppmärksammad dom föll idag. Går åt massor med samhällsresurser bevisa idioti. Böter i all ära – men ersätter inte samhällsinsatserna ändå. Och fängelsestraffen är mest en samhällskostnad – de också.

Lång utflykt. Speciellt om man åker den väg som bilens GPS visar. Toxen Lumsheden, strax innanför Faluns gränser. Konstig vägsträcka upp dit, Västra vägen Storvik var lång väg med singelyta, ren skogsväg. Men framåt gick det och i tid hos Tomas & Laila. Kändes något avlägset – men himla naturskönt. Tillsammans med Lars & Ingela och fantastiskt fikabröd blev det en lång vistelse. Temat var givet – vindkraft och i övrigt samhällsutveckling.

Hemåt det bar. Men idag var det enkelt ta kvällsmat beslutet. Granne med Strandbaden hade jag inte svårt att acceptera stegen ned till deras restaurang och en pizza med hemöver. Kombinerade den med TV5 och ett långt sammandrag från den här dagens OS kamper. Oro se i sändningen att här hemma kan det nu bli regn från och med onsdag. Men ändå något som vi borde ta då det nu är extremt brandfarligt i markerna. Mångfald är oftast det bästa för oss alla. I en dag då Dagens Nyheter visar hur enfaldiga vissa av oss i valet av läkare! Hudfärg och ursprung viktigare än kompetens!      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar