lördag 24 juli 2021

Att vara behövd

 

En sådan där morgon som det kan bli Olympiska Spelen igenom. När de nu är placerade i Tokyo som av någon anledning valt en stor tidsskillnad gentemot oss!

Och vissa idrottsgrenar som jag känner för att följa. Men matchen mot Bahrein! Mest ett lidande. Fast kunde vända på det hela i allra sista minuterna! Avgörande svensk straffräddning i slutsekunderna och därmed också 32-31 seger. Och det är ju segrarna som räknas, inte hur de tagits.

Hann inte se allt det där. Lördag betyder ju – när det är möjligt – tabata träning. Och direkt på det svalkande läge nere i sjön. Skönt därefter. Varje träningstillfälle värdefullt men främst få till det hela kontinuerligt. Lilla frukosten före träningen kunde fortsätta efter doppet med större variant.

Och direkt nytt tryck på TV knappen. Sverige vs Australien. Den här gången handlade det om damernas fotbollsmatch nummer 2. USA är ju redan avklarade. Och kunde få direktreferat från Joanne i annat läge. Sydney calling. Och det parallella samtalet blev lååångt. Men även slutresultatet lyckat. Svensk 4-2 viktoria. Fick samtidigt klart för mig vilka restriktioner som råder i Sydney. I et desperat försök att få grepp om den galopperande smittspridningen.

Smitta som ökar. I Sverige i våra större städer. Hänvisas till utlandsturism och då de som reser in hit och tillhör Europas ansvarslöshet. Spridningen mest hos unga vuxna. Den grupp som hos oss visar största delen av just ansvarslöshet. Skiter helt enkelt i att ta vaccindoserna! Kan det bero på mindre mått av intelligens? Att aktivt avstå är också att allvarligt sprida riskerna till andra. Bara välja på dum, dummare, dummast.  

Full beläggning. Efter beachen under dagen. Rejäl sommardag. Men jag badade ju så tidigt så avstod trängseln. Som det trots allt kan bli med 2.200 meter sandstrand! Fantastiskt hur många som frivilligt vill ta sig vatten över huvudet.

Också välkommen påminnelse att allt står bra till med den förstfödde där uppe. Och redan tillåten hålla om och ge kärlek till.

Förtroende idag också. Få åka bort och vattna, såväl inne som ute. Och så var det detta med fyra katter. Måste skötas om varenda dag. Vet inte ens om jag erbjöd mina tjänster. Men gör det ju gärna. Sådant man växer utav.

Hann med ett stopp i Österfärnebos Hembygdsgård. Fick bli en försenad lunch och lite samtal med bekanta som obekanta. De allra flesta fantastiskt positiva människor. Sådana som ger till sin omgivning och får medmänniskorna att växa. Tänk om alla kunde vara likaledes!

Lördag afton, lugn afton. After beach musik på avstånd. Ett behagligt inslag i vardagen. Inslag i de flesta kvällarna. Summer in the city.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar