onsdag 14 juli 2021

Summer

 

Alla vet ju att när man tränar så svettas man. När man arbetar med fysiska aktiviteter så svettas man. Men nu svettas man lika mycket genom att blott andas. Subtropiskt klimat – eller vad det nu kan tänkas heta. Och det mest märkliga – det ligger kvar konstant. Så överraskningarna måste lämnas därhän. Morgondagen blir som den blir – och inget annat.

Finns mycket som man med stolthet skulle vilja visa. Idag vattnade jag på några gravar intill vår medeltida kyrka. Och återigen – vilken enormt välskött kyrkogård. Mycket handlar givetvis om Eva. Fantastisk person som har det här helt speciella. Lägger uppenbart en heder i att allt ska vara tipp topp. En person att lyfta fram och hedra för sitt enorma arbete. Att hon orkar, varje enskild dag – och mer därtill.

Så tacksam – fick samtal från person som vårdas på Akademiska. Kände mig så utvald. Hedrad när det finns mitt mobilnummer som slås i sådan speciell situation. Betyder kanske något? Att det finns förtroende. Framtiden kommer visa var, hur, på vilket sätt.

Förtroende – så viktigt. Kan inte beslutas. Kan bara växa fram, uppstå. Men uppenbart också försvinna. När ifrågasättande och ironi övertar allt annat. Ständigt något som lindas in och ska tolkas. Raka rör och rock´n  roll är något helt annat. Svårigheter månne att ta sig ut ur inre cirkeln. Lite för dålig tankning med aktiv vilja. Allt går ju inte av sig självt.

Onsdag. Samma träffpunkt varje vecka. Återvinningen. Ortens stora samlingsplats året runt. Fylls ständigt på, onsdag året runt.

Men de här dagarna är det Storsjön och playan som drar. Bilar precis överallt. Parkering där dylikt inte alls är tillåtet. Bäva månne om blåljusen måste fram. Fast här är meddelandet från högsta toppen i Kultur- och fritid tydligt. Kommunen noll ansvar, allt ligger i Vägföreningens händer. Kommer väl provas ordentligt – om nu något trots allt skulle hända. Finns tillräckligt med livbojar, finns koordinaterna anslagna med jämna mellanrum. MSBs regelverk är mycket tydligt.

Antal intressanta samtal – idag igen. Synpunkterna från Företagarföreningen tog jag till mig och förstår att fortsättning kommer. Som jag i och för sig har undrat varför de inte kommit – långt tidigare. Går liksom inte uppträda i ansvarig ställning med rena illusionerna. Alla personer har mycket komma med. Men i helt olika roller.

Inget badande förrän sen eftermiddag. För mig. Men stranden var närmast fylld. Två komma två kilometer med badtörstande gäster. Förstår – för det var en fantastisk temperatur i det blå. Och fortfarande helt fritt från alger.

Inte med själv. Berättelse efteråt. Gruppen som badade lång tid av dagen – tillsammans. Carl-Henrik, Elin, Ilse, Lou och – Per-Ewert. Kunde varit en upplevelse fåt vara med. Men glädjer mig naturligtvis åt dem och att de kommer varandra allt närmare.  

Fullt ös kvällen igenom. Fortfarande badanden. Men också alla som trängs ihop med ett glas öl och after beach uppträdande. För de allra flesta – glädje. För några – kanske problem. Nivån lagom gäller tyvärr inte alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar