lördag 31 juli 2021

Ståhl-mannen med Kompis

 

Fanns stora förhoppningar. Sedan lång tid tillbaka. Ytterst få möjligheter kapa åt sig medaljer i Tokyos OS. Förutom då i två friidrottsgrenar. Gällde diskus Daniel Ståhl och stavhopp och Mondo Duplantis. Och idag skulle också diskusfinalen gå av stapeln. Registrerade tiden till 13.15. Och närmast samtidigt skulle jag hålla i en vigsel på Högbo Bruk. Insåg att det blev svårt vara på två ställen Speciellt när det var samtidigt.   

Så det blev överlåta OS sändningen på andra. Och var ett fantastiskt fint vigselpar men trevligheter runt om. Skönsången fick en annan person sköta så höll jag mig enbart till själva förrättningen. Blev precis den där magiska stämningen som hör en fin vigsel till. Kryddades med brudparets personliga rader om och kring varandra.

Efteråt kom en av gästernas mobil fram och där stod Daniel Ståhl guld och Simon Pettersson silver!! Blått och gult när det är som bäst. Redan då och längre fram på kvällen – närmast tårar samtidigt som alla de där härliga bilderna som kablades över till Sverige. Historisk svensk händelse. Senast det handlade om dubbel svenskt var 1948. Faktiskt antal år sedan. Och borde nog dröja minst lika lång tid tills nästa gång.

Mycket utvecklas – förändras. Idrottsgrenar tillkommer eller förändras vad gäller innehåll, redskap. Men då diskus. Fanns med liksom från början och kommer finnas kvar även i framtiden. Så det var historia som skrevs idag. Du gamla, du fria, du….Rysande toner och texter.

Egen del. Än tidigare tabata. Redan 08.00 denna gång. Helenas date med dotter och ny kille. Kanske rapport i morgon. Annars frågar väl jag själv utifrån min medfödda ödmjukhet.

Ingen Annika med idag, tagit fel på tiden. Men traditionens makt är stor. Så det blev dopp i sjön efter träningen. Varmt, mycket varmt. Rent av skönt. Om det följs upp med nytt dopp söndag morgon lär visa sig.

Hann med damernas gruppspelsmatch vs Brasilien. Handboll och fortfarande gruppspel. Många olika delar i det här. Ändå kunde svenska damerna visa upp segern till slut. Välcoachat.

Mobilkontakt med Carl-Henrik och familj. På väg hem från Visby. Och hamnade i ett kvalificerat regnväder. Fick till och med ställa ifrån sig bilen, parkera. När det var helt omöjligt köra! Fick också vattenmängderna enorma över mig på väg hem från vigseln. Vägen över sjön var närmast som att ta sig fram i U-båtsläge.

Skönt när de kom hem. På många olika sätt. Omöjligt låta bli att vandra över till Ilse och Lou. De två självständiga töserna som absolut inte blivit mindre självständiga den här veckan.

Hade många intryck med mig hem men inte så lätt kommunicera. Uppenbart någonting med hörseln. Uppfattade jag. Något märkligt när kylskåpsvarorna borde in i aktuellt skåp. Många var de, k:na. Kommunikation, Känsla, Kontakt, Kunskap, Kärlek. Kanske rent av Kapitulation.

Lugn kväll tillsammans med Almenäs. Gör sina inslag med stort engagemang och räddar kanalen till ett gott betyg. Och erkänner; vinglaset framme för rött.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar