torsdag 15 juli 2021

Sunny Day

 

Som det ska vara. Egentligen. Med regn nattetid och sol dagtid. Sol och därefter sol. Märklig tid egentligen. Tankarna vandrar iväg och ändå svårt se hur hettan lagrat sig på liknande sätt förut, och så uthålligt. Skönt, härligt men också lite skrämmande. Om nu tropikerna vandrat upp så här långt. Och vilka konsekvenser det kommer bidra med och till. Fortfarande så svårt för många förstå, ta till sig. Hållbarhet fordrar hållbarhet såväl i tanke som i handling. Bruka utan att förbruka borde vara ett mantra fortfarande.

Positiv hälsning. Över Facebook. Operation under veckan och redan planering för hemresa. Tydligt att där finns många vänner som också bryr sig och även kommenterar. Inte bara pliktskyldigt trycka gilla knapp. Vänskap är fint och alltid det som saker och ting ska byggas vidare på. Klart också att jag lämnar mina positiva lycka till kommentarer. Och gör det med känsla och mening.

Avdelning ohälsa med andra former av kommentarer. De som hamnat i behov av hjälp ska givetvis få stöd av professionella insatser. Oavsett. Och när det professionella gripit in är det närmast patetiskt när amatörer trampar rätt in i klaveret. Okänsligt och även det som kan tippa över i negativ riktning. Att tänka först är sällan en felaktig modell.

Dagen idag inbjuder givetvis också till personliga träffar, möten. Som många uppenbarligen har efter badstranden. Lunch. Cykelturer. Gemensamma besök. Samtidigt fordras ju at någon bjuder upp, tar initiativ. Ibland med kort planeringsframförhållning. Stundom med längre planeringshorisont. Utan aktiv handling blir det vanligtvis inget över huvud taget. Och ibland kanske även det är det allra bästa.

Tyskland, Belgien, Holland, Luxemburg. Kraftig nederbörd, vindar. Översvämningar. Dödsoffer. Naturens makter är starka, obändiga. När de sätter den sidan till. Alltmer skrämmande, nu när det händer allt närmare. Förlorade hem, förlorade liv.

Sent badande idag – igen. Bland så många som hittat den långa beachen. Undrar om någon ens har en uppfattning om hur många som samlats. Fortsätter värmen torde tillströmningen fortsätta. Positivt att i princip alla åker bil. Cykla mellan Sandviken-Årsunda torde nästan vara kriminellt. På samma sätt som det torde vara om inte kriminellt så högst anmärkningsvärt att den där cykelvägen inte kommit till stånd! Kanske mest handlar om förmåga argumentera, bygga allianser. Eller då oförmåga.

Kvällsutflykt till Laggarbo. Alltid en upplevelse komma till Maria med sitt oerhört gästvänliga jag. Ikväll hopkallade alla på kyrkovalslistan. Några uppenbart bortresta, semester. Ändå blev det ett bra samtal och vissa saker och ting även beslutade. Dessutom nytt datum satt. Hoppas då att alla prioriterar detta. Tiden går. För egen del prioriterad kväll trots att prioriteten för tabata träning fick skjutas år sidan.

Sent hem. Och fantastisk solnedgång över sjön. Aldrig mätt. Trots att händelsen faktiskt inträffar varje kväll. Och plötsligt blåser det upp! Vad det nu kommer innebära. Provar med sömn så får jag väl se i morgon bitti vad som eventuellt inträffat.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar