tisdag 13 juli 2021

Varmt, varmare, ......

 

När hat blir vedertaget, till och med försvaras. Läser in tidningen Expressen. Som tagit upp ledarartikel i tidningen Fokus. Kulturskribent som skrivit väldigt personligt. Att hon hatar Annie Lööf. Inte på grund av ex vis klädsel. Utan hatar henne på grund av den person som Annie Lööf är. Försvarar sitt skrivande med att Annie Lööf är partiledare, offentlig person. Och som sådan kan attackeras med hat skrivningar. Och att offentlig person måste kunna tåla dylika skrivningar! Ansvarig person på tidningen försvarar sig med att 60% av de som hört av sig är mycket positiva till texten! Fattas bara så många snedtändare som finns i samhället! Faktiskt aldrig läst något likalydande förut. Även om vissa gäst-spelare på ledarsidorna inte är speciellt begåvade i sina texter.  

När det är fullt och ändå blir än fullare. Hur är det möjligt. Men uppenbart idag. Gårdagens i allra högsta grad fulla badstrand nu fått än mer påspädning. Än mer gäster. Än mer som känner sig inbjudna i den varma sommaren. Bra att stranden är 2,2 kilometer sand. Så många som hittat ut. Och måste få känna sig välkomna. Samtidigt antal personer som cyklat från Sandviken! Helt livsfarligt, 7 meters vägbredd, absolut ingen yta utanför vägbanan. På cykelfärd söderut möter man minst 300 fordon, med andra ord 300 fordon på 30 minuter. Och fortfarande ingen planerad vägbana. Ändå markberedskap fixat stor del av vägens längd. Hur det kan finnas prioriteringar i länet som kommer högre på prio stegen? Helt obegripligt!

Annat intryck. På stranden så många som säkert har annan födelseort. Utanför landets gränser. Men ändå inte kan ta sig hit med cykel på grund av brist av cykelbana. Personer som inte kan åka runt med husvagnar, med husbilar, campa, bo på hotell etcetera. Även de en grupp personer där cykelbana skulle ge enklare förflyttningar och bidra till att skapa än mer av närhet. Men argument? Hur når de fram och vem, vilka är avsändarna.

Mycket kärt besök. Anton. Killen som fixat sig uppåt och som jag har mycket positiva bilder utav. Nu knyter vi en mer varaktig och kreativ framtidsbild.

Mycket, mycket positivt. Kontakten med Viktor. Härlig person med härliga besked. Finns alltid en positiv väg framåt. Och den vägen tar positiva människor även om det är ett tufft nuläge.    

Kvällsbad, Tabata träning, Kvällsbad. Fungerade ypperligt. Och än mer imponerad hur varmt det är i vattnet. Frågan är knappast om, utan när algblomningen kommer! Fortfarande badande på stranden i kvällssolen. Men ingen vid badbryggan. Mest på grund av att det helt saknas badbrygga! Inte en rak tingest och än mindre en U brygga. Motiveras med konstigheter. Klart jag följer upp skrivna historier med kontakter direkt till MSB. Känns bäst gå till botten med saker och ting. På ett tryggt sätt.  

Varma tisdagen väntas övergå till en minst lika varm onsdag. Enkel inbjudan. Men räcka ut handen ärligt kanske inte alls tas emot på ett positivt sätt. Men klart jag gör det i alla fall. Visar sig väl om det finns något.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar