lördag 10 juli 2021

Väder in och väder ut

 

Att det skulle bli en stark dag. Förutsågs redan igår från SMHI. Regn, massor med regn. I alla fall hela förmiddagen. Och lite regn fick vi under natten. Och lite också strax före 08. Men annars. Kvavt och mest sol och värme. Någon pytteliten regnskur bröt av några gånger. Men högsommardag.

Blev en liten bilutflykt. Inga längre sträckor. Som det nu är till Sandviken, Valbo och Gävle. Visste ganska klart vad som skulle inhandlas så irrade inte omkring – alltför mycket. Ändå rann tiden iväg. Mötte ju massor med kända ansikten. Och då blev det ju pratstund som avslutades med annan pratstund. Sammanfattningsvis underbart ha så många bekanta och vänner.

Lite sprack programmet. Eftermiddagen och kvällen – med fortsättning natten. Planen satt ju där så tydligt. Men så kom den där förkylningen på Ilse emellan. Och då fungerar det ju allra bäst med pappa och mamma. Erbjudandet står alltid öppet. Hon är verkligen välkommen when ever. Liksom de två andra tjejerna – förstås. Alltid.

Läsa in. Ambitionen fanns faktiskt där. Läsa in allt kring nuläge infrastruktur. Både propositionen som direktiven. Men kom väldigt, väldigt kort. Knappast ens till början av det hela. Men synnerligen intressant.

Några rapporter. Ohälsa och så väldigt nära. Mycket berörd. Skulle ge allt för att få stödja. Plötsligt händer saker och ting. Sällan förutsägbart. Men mycket tacksam för öppenheten och därmed också förtroendet.

Inställt för Elin med alla sina tjejkompisar. Den samling de skulle ha hos henne inklusive mat och annat tilltugg. Fungerade ju inte med sjuka barn. Därmed också inget besök på after beach på Strandbaden trots att det var Jocke Strand som agerade.

Vi klev ned istället. En stor stark går det ju att enkelt få glida ned. Första gången jag lyssnade på Jocke. Fler tillfällen kommer. Och i övrigt; trevliga gäster. Vid stranden av den inbjudande sjön.

Lika inbjudande knappast i Norrsundet, där importen sker. Leverans in av avfall från Storbritannien. Odören sprids över hela samhället. Innan det hela fraktas vidare till förbränning i Uppsala. Skönt att inte vara en hamnort med kaj.

Egen del. Fantastisk badstrand som 2,2 kilometer inbjuder till. Men något överraskar det många, kemiskt ren från badbryggor. Anledningen? I alla fall obegripligt.

Så viktigt. Hanteringen av landsbygden. Arbetarbladets ledarskribent har helt rätt. Upplevelse, realitet, verklighet, avsaknad av vision. Slängs ibland ut vissa så kallade satsningar. Men viktigt ta det hela på allvar. Kommande val 2022 kommer visa vilka partier som har förtroende.

Positiva nyheten. 10 årig autistisk pojke försvunnen i Sandviken. Stora polisiära insatser, stor oro. Så gick timmarna. Pojken hittades – i Stockholm! Oskadd. Men hur han tagit sig ända dit?

Sommardag som gått – sommardag som kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar