torsdag 22 juli 2021

Att ta ansvar

 

Vilket härligt besked. 00.09 Niklas pappa tillsammans med Mari i Visby. En liten pojke som beger sig ut på livets stora resa tillsammans med i högsta grad två utvalda föräldrar. Grattis till er alla tre! Men en vecka efter Karl förstås.

Ansvar. De flesta tar det på största allvar. För sin egen skull, för sin omgivnings och för alla andras skull. Covid vaccinationen. Stort steg på vägen när det igår liksom idag fanns möjlighet genom drop in på Göransson Arena. Att inte nyttja möjligheten torde vara dumhet i kvadrat.

Meddelandet från Katrin i England var inte så bra; ”Jag har Covid 19” och har inte fått möjligheten till vaccination. England i sin prydno – eller tvärt emot – som så ofta förr. Hoppas hon tar ansvar för sin familj och flyttar hit!

Idag strålande dag igen. Och alla badande som hittat tillbaka till beachen. Fullt med råge. Parkeringsmöjligheterna - finns de? Och heller inga anslag om parkeringsförbud! Däremot efter hela de 2,2 kilometrarna. Massor med anslag att det är förbjudet bada hundar och hästar. I princip alla dessa anslag uppspikade i träden! Det är det uppenbart inga förbud för! Eller blott totalt lagrat med oförstånd.

Klart det fungerar med bad i alla fall. Samtidigt – så lång badstrand och absolut noll med badbryggor. Måste vara ett rekord i sig. Däremot helt fritt för båtar och vattenskotrar – verkar det som. Finns massor tycka till om, till och med förbättra. Problemet? Viljan, aktiviteten?

Aktuellt ämne. Var kommer etableringen ske av batterifabriken? Som drivs fram av Volvo Cars och Northvolt. Klart är att det inte blir så där långt norrut. Fast kan ju bli Finland istället för Sverige! För oss gäller det visa ledarskapet tillsammans med bl a regionen. Utan insikt kan jag blott ställa frågor och utgå från att vi kommit långt på väg. Lyckades ju med annan etablering. Men då riggade Sam Cole allt. Och nu inte med in business kring detta.

Stod över i tisdags. Men ikväll back in business. Tabata träningen borde jag ständigt prioritera. Stel som en planka som jag är. Och även i övrigt synnerligen otränad. Blev i varje fall ett efterföljande kvällsdopp. Gott så.

Kvällsbesök på kyrkogården. Vattnade. Och återigen så imponerad av hur välskött det är däruppe. Eva torde vara en vaktmästare i helt egen klass. Rofyllt när jag förflyttade mig mellan olika gravar där givetvis mamma/pappas likaväl som morfar/mormor och Olles stod i centrum.  

Fångar upp en insändare. Ja, frågorna som ställs är onekligen adekvata. Går ju sprida vad som helst på sociala medier. Men gäller också ta ansvar. På något sätt. Någon gång tänka till före? Mörker kan aldrig bekämpas med mer mörker. Eller om det är strategin – vara negativ till allt och fånga upp alla de som inte ser möjligheterna. Utan som ser sina egna misslyckanden på andra! Ingen värld kan byggas på annat sätt än att förstå innebörden i ordet tillsammans.

”Vad menar egentligen Lars Beckman (M) med sin tweet, när han hävdar att "Det är den vita svenska mannen som genom blod svett och hårt arbete byggt Sveriges välstånd?

Jag tycker att ett klargörande vore på sin plats. För inte menar han väl att Sverige inte har byggts av kvinnor, eller män med annan hudfärg än vit? För inte menar väl Lars Beckman att invandringen till Sverige inte har hjälpt vårt lands utveckling med arbetskraft? För inte menar han väl allvar med nämnda tweet? Det vore i sådana fall helt förkastligt. Jag skulle i sådana fall skämmas å hans vägnar.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar