fredag 30 juli 2021

Green, green grass

 

Pratats väldigt länge. Skulle ju komma. Och bilder har kablats ut. Mycket stora, ibland till och med enorma. Så har de sett ut översvämningarna efter stora regnoväder. Men några riktiga nedfall känns det inte som om ha drabbat oss. Istället blev det även idag en härlig solskensdag. Inte allra varmaste dagen men ändå, rejäl svensk sommardag.

Blev inte så där mycket gjort. Lite gräsklippning men inte alls på den egna tomten. Hoppas det ses som positivt när det väl upptäcks. För bortaresande kan ju inte ha koll på dylika detaljer. Hyfsat klippt och därmed också ordentligt gröna fötter. Som det blir när man klipper barfota i foppa tofflor. Kanske, kanske några berömmande ord. Eller inte!

En lång berättelse på mobilen. Om ansvar. Ansvaret för organisation om individ råkat illa ut. Försökte förstå i jämförelsernas slalomåk. Och kanske är det jag som kört i diket själv och inte förstår när en individs svårigheter ska trumferas ut till kleti och pleti.

Tufft blev det. Mycket tufft till och med. Motståndarlaget till stora delar av slaget något bättre. Men det är ju alltid resultatet som räknas. Så det behövdes ingen förlängning, inga straffar för at skilja kombatenterna åt. Utan det blev svenska damerna som drog längsta strået. Och efter en 3 mot 1 vinst tågade fotbollslandslaget vidare till en semifinal på måndag lunch.

Motståndare. Fick besked över nätet omedelbart. Var Joanne nere i Sydney som observerat Australiens vidare klättring till matchen 13.00 på måndag. Så då får vi väl koppla upp oss igen så vi har närkontakt när drabbningen spelas upp från en Tokyo arena. Klart jag håller tummarna för Australien men knappast i ett möte mot Sverige!

Utflykt till Stadshuset. Trevligt avbrott på en fredag. För att vara vigselförrättare till ett kärt ungt par. Och givetvis lämnar jag garanti vid dessa tillställningar. Kärleken ska ju glöda och vara på konstant höga temperaturer. Och när så inte finns kvar ska det också finnas samtal och stöd in i ett nytt vägval. Stöd räcker aldrig till med små rekommendationer som ex vis flytta till en egen lägenhet.      

Lite annorlunda kväll. Mat och en öl på Strandbaden. Många var det som mött upp. På scenen Jocke. Mamma Agneta givetvis också på plats. Blev en del samtal om saker och ting som händer. Om relationer – och om relationer som ebbat ut. Ibland överraskad av det ena, ibland av det helt andra.

Lite planeringar också. Pilgrimsvandring från Bungsmur till Vinnersjö. Skulle vara kul att realisera och inte inskränka med blott ord. Inge mer av få se. Vill man så genomför man. Nu blir det upp till bevis.

Sen sittning med Ingrid och Tommy på altanen. Fungerar vilken dag som helst. Men avslappnad med ett glas rött så ebbade kvällen sakta ut i sin vandring mot morgonstrålarnas genombrott.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar