söndag 11 juli 2021

EM, Viva Italia

 

Fram och åter och sedan olika igen. Lite som vädret är numera. Trodde på regn i morse och därmed att tabata träningen skulle ställas in. Som igår. Men icke. Trots at jag faktiskt inte kände för rörelse så här tidigt en söndagsmorgon. Klart jag vandrade iväg. Och som alltid, ångrar mig aldrig – efteråt. Ytterst tacksam att det här finns, och dessutom så nära. Klart i första hand till Marie & Helena – men hela gänget. Jag skulle behöva än mycket mera av träning. Det negativa, missar vissa gånger. Redan nu är torsdag kväll körd. Fast då ersätts av annat mycket angeläget.

Skönt besked. Vandrade direkt över till tjejerna. Och båda så mycket bättre idag. Kändes underbart. Lite förkylning kvar, absolut. Men idag så fyllda av upptåg och engagemang. Nu var de åter på banan. Och det sprider värme långt in i hjärtat. Mitt hjärta pumpar på av det allra varmaste och ädlaste. Kärlek till småtrollen. Och om ytterligare en vecka hoppas jag den tredje i den nära kedjan också kommer!

Varmt blev det – idag igen. Sommaren är väldigt het i år. Men ändå skön och väl värd uppleva. Annat i andra länder. Delar av USA idag. 56 grader varmt. Då inser alla at något är fel. Något som måste åtgärdas. Och insikt att det tar tid. Ansvaret för oss och kommande generationer faller tungt på våra axlar. Det finns möjligheter. Som vi måste ta nytta av. El eller vätgas fordon. Energilagring i vätgas. BK 4 transporter. Solceller, vindkraft. Träbyggnationer. Återvinning. Fortsatta möjligheter för hemarbete, fjärrstudier som komplement.

Avdelning skulle. Nyinköpt kanot. Nu året gammal och inte nyttjad ännu. Har liksom aldrig blivit av. Men för varje dag en dag närmare. Kanske det går locka någon att följa med ut på det blå.

Lite rensning hann jag med idag. Erkänner att det aldrig blivit av tidigare så det är mycket gräsväxt inklusive annan växtlighet som tränger sig upp mellan just plattorna. Känner direkt att smidigheten har passerat förbi för kanske många år sedan. Trots att jag hela tiden opererar knästående så blir det stelhetens arbete. Så himla mycket kvar att göra. Kanske – någon gång längre fram.

Bröt av det hela med cykeltur. Idag blev det över Fänja och sedan Berga för att nyttja Främlingshemsvägen åter till ICA affär´n. Omkörd av fyrhjuling inledningsvis. Den chauffören var knappast tio år fyllda. Och inte så mycket äldre – flickan som satt bakom honom! Att de vågar släppa iväg – föräldrarna!

Snygg blev hon allt. Eller mer – än snyggare blev hon. Annika levererade paket till Ilse. Som direkt svidade om. Återigen ny klänning plus lite annat smått och gott.

Så uppklädd var hon verkligen. När vi fick till den där gemensamma grillkvällen. Överlät själva grillandet till Carl-Henrik. Så blir också köttet ypperligt. Söndag kväll i sommaren. Klart det fungerade med vin då!

Laddat upp ordentligt. Kvällens EM final. Och givetvis på Wembley London, England. För fördelar måste ju engelsmännen ha in i det sista. Så viktigt att de tar hem turneringen. Har ju inte vunnit något sedan 1966. Senast fick de ju ordentlig domarhjälp med en felaktigt utdömd straffspark. Grön laser i ansiktet på danska keepern. Buade helt sönder danska nationalsången. Etcetera. Förr kallades deras uppträdande fair play. Nu något helt annat. Men så är de ju inte kvar längre i Europeiska Unionen.  

Fullt klart. Inför matchen så hölls tummarna vita för just Italien. Den tekniska fotbollen, tempohöjningarna. Det leende laget. Så och som man möter svårigheter, med leende.  

Tragiska med sändningen. Sattes upp av TV4 medan TV1 under hela slutspelet visat sig ha så oerhört mycket bättre sändningar. Skillnaden är enorm och kan namnges som André Pops, Jonas Eriksson, Glenn Strömberg, Chris Härenstam med flera. Sänkningarna heter Olof Lundh, Hasse Backe, Jimmy Durmaz, Åke Unger.

Intensivt. Och en enorm ljudkuliss från de partiska åskådarna. Ett nutida Gladiatorspel. Med stort italienskt bollinnehav. Men ändock oavgjort vid full tid, 1-1. Thrillern gick vidare. Med 1-1 efter förlängning. Och så då straffar!! Fem per lag. 3 italienska i mål mot 2 engelska. GRATTIS ITALIA – och Roberto Mancini! England fortsätter i vänte boxen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar