tisdag 6 juli 2021

Semi

 

Kvavt. Ordentligt. Nattens regnväder förmådde inte ösa upp detta. Och även en del regn i dag också. Främst mellan 17 och 17.30 – då stod himlen helt öppen.

Inte mycket gjort idag – heller. Inledningen blev Mellansvenska Handelskammarens andrasändning på digitala Almedalsveckan. Denna gång kring gruvnäringens betydelse för det hållbara samhället. Tydligt att vi behöver såväl metaller som mineraler för att lyckas. Och stor mängd lär finnas obrutet i Sverige. Gruvnäringen som även tidigare varit av stort värde för svenskt välstånd. Och utan tvekan så sätter tillgången till råvara takten i omställningsarbetet. Men här som i andra delar där naturen nyttjas måste det finnas betydligt effektivare tillståndsprocesser.  

Klart tankarna går likafullt över till frågan om vindkraft. Inspirationen gör sitt avtryck. Så innan kvällen är slut så bör jag kunna signera ett eget debattinlägg. Inom just ämnet vindkraft.

Fanns liksom ingen chans, ingen möjlighet – att jag skulle avstå Annie Lööfs Almedalstal klockan 11.00. Så tydligt, så ansvarsfullt. Klargjorde på ett elegant sätt såväl utmaningarna som svårigheterna. Och att det måste vara ett förhållningssätt med tungan rätt i munnen. Balans i tillvaron. Någon måste se till att ytterligheternas ytterligheter reduceras. Att stå upp när det blåser. Visar absolut då att det är mot det partiet som båda flankerna inser att kraftkällan finns.  

Inställt. Så där plötsligt. Om det också är lustigt känner jag inte till. Men så här fem i tolv fick jag meddelandet att planerad borgerlig vigsel hade ställts in. Bra givetvis om de tu inte vet riktigt hur de vill ha det i det längre perspektivet. Men ändå väldigt konstigt hur ceremonin avblåstes.

Intressant läsa in de politiska lokala inspelen. Givetvis i veckans utgåva av Din Lokala Tidning. Alla ställer sig bakom sina egna nationella partilinjer. Fast en person som brukar vilja vara pratglad håller onekligen en mycket låg profil! Vilket kanske säger något om det partiets kluvenhet. Vi hänger me´, vi hänger me´, av någon anledning så gör vi faktiskt de´. Men det var ju en gammal slagdänga. Nu gäller det ju först uppnå fyra procent. En speciell grupps kommentarer – fanns inte med. Hade kanske ont i halsen.

Kändes ganska bra sen eftermiddag. Med det myckna regnandet. För då skulle – kunde ju – tabata träningen bli inställd. Och det skulle bli en helt igenom vilsam kväll. Men så plötsligt. En enorm regnbåge och strålande solsken. Blev blott at hänga på sig träningskläder och bege sig till platsen för evenemanget. Blev inte så mycket pulshöjande, mer då styrka. Men litet begränsat med både det ena och det andra! Glad at jag gick iväg. Och än mer när vi fick med oss Ulrika ned på en sen badseans.

Nu börjar det dra åt sig. Euro 2020 fotboll går mot sitt avslut. Ikväll första semifinalen. Som nästan alltid, alla matcher på Wembley. Ikväll stornationerna Spanien vs Italien. Två lag med gott tekniskt kunnande. Och en hel del färdigheter visades upp. Klart jag inledde med en uppskattad mail till Senor Jaume Farguell i Sitges.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar