lördag 17 juli 2021

Sagovigsel

 

Det finns sagovigslar – och så finns det sagovigslar. Idag mycket inblandad i en dylik. Fantastisk är ordet som inte alls klarar av att ge hela tillställningen det rätta omdömet. Omtumlande, närmast tårfyllt – av glädje. Var så mycket som gav till helheten. Väderleken – strålande sol. Platsen närmast magisk. En form av pir rakt mot Storsjöns glittrande yta. Under en portal som var så vackert smyckad. Musik direkt till brudparet. Tärnorna med sin klädsel och motsvarande på den manliga sidan. Så många gäster bänkade. Stämningen var så där himmelsk som den kn vara speciella dagar i sommarens skönaste dräkt. Allt var så stort och oändligt, inramat av den blå himmelen.

Så speciellt at ha blivit utvald att hålla i just den här ceremonin. Och hade givetvis med mig också brudparets deklaration till varandra. Även den delen så välfylld av känslor. Kommer aldrig att glömma eftermiddagen så här mitt i juli månad.

Till och med efterföljande mottagning/mingel med snittar, dryck, glass. Allt var så perfekt planerat. In i minsta detalj. Väl medveten om att kalaset drog vidare till middag på närliggande plats – och förhoppningsvis en fest som varar långt in i morgontimmarna. Massor med varma tack till alla som på olika sätt bidragit till det hela.

Värmen i hjärtat, givetvis. Men värmen i övrigt också. Så snabbt hemöver och sedan ned i det blå – igen. Förmiddag, eftermiddag, kväll – stranden så himla välfylld. Fick kryssa fram min egen lekamen för att ta mig fram och ned.

Häst och vagn. Säkert också magiskt. Årsundas stora föreviga idag. Kyrkan. Martin & Veronica. Massor med varma grattis till två väldigt härliga personer. Och hästen ledde dem raka vägen till den härliga efterföljande festen. Naturligtvis på Hembygdsgården. Önskar dem all välgång – livet igenom.

Trevlig afton. Lukas tio år. Öppen kille som ger av alla sina intryck. Och ikväll grillparty. Allt i fotbollens tecken. Ett är säkert – Lukas kommer det med garanti gå väldigt bra för. Pratglad, öppen, nyfiken. En speciell kväll i gemenskapens tecken.

Positivt besked. Söndag kommer innehålla möte med Nils-Olov, Simone och Leonie.. Som jag redan ser fram emot. Och att det kryddas med Per-Ewert, Carl-Henrik & Co gör söndagen än mer utmanande.

Kvällskörning. Givetvis ställer jag upp med skjuts när någon kanske druckit en hel del på Strandbaden. Lätt hänt när det är en varm och mysig sommarkväll i goda vänners samling. Cykeln inlåst och trygg hemkörning. Tryggast så.

Blev därefter lite egen vin och ost tillsammans med Ingrid & Tommy. Lugn avslutning på en minnesvärd lördag.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar