söndag 25 juli 2021

Varje dag - sommar

 

Kanske det som är så där speciellt med lagidrott. Och lagidrott som spelas upp i stora mästerskap. Precis som nu i Olympiska Spelen. Idag handboll redan vid lunchtiden. Klart jag måste stå upp och låta svenska nationalsången verkligen få tränga in. Och det var ju en skillnad mot svenska och spanska. Svenska med även sång. Och satsade ordentligt gjorde de svenska handbollsdamerna. Det som också förenar. Samtidigt som även mina tårar tränger fram. Dessutom – seger! 31-24.

Kanske synd att inte Australien finns med i handbollssammanhang. För något teams möte kom ju inte idag. Utgår från att pandemi restriktionerna inte också gått ut över teams uppkopplingar? Fast i morgon är ju en ny dag – den också.  

Men samtidigt, något bad hade jag ju inte hunnit med. Istället träff med Ilse efter tabata träningen. En hel vecka utan henne blir säkert väldigt tom. Men önskar henne lycka till i Visby. Liksom det där mötet med Pippi som hon längtat efter så stort. För att prova vem av dem som verkligen är starkast. Satsar mina pengar på Ilse, givetvis.

Måste också vara en speciell resa med Lou. Nu när hon själv tar sig fram gående. Långt före ett årsdagen. Bara det fantastiskt. Vädret lär visst i stort sett hålla i. Nu när de byter vistelsen med Per-Ewert och Lina. Perfekt läge på den lägenheten. Som flickorna med säkerhet kommer uppskatta än mera – år från år.

För egen del. Utgår jag skall assistera. På något sätt även hos de som nu åker iväg. Med vattning, bevattning. Och i slutet av veckan med gräsklippning. Klart jag assisterar. Gör det gärna för att kunna bidra.

Lite sms växling under förmiddagen. Men väldigt svårt få ihop sammanhangen. Fattades alldeles för mycket för att få till helheten. Fast det kanske är meningen med just det diffusa i avsändarläget. Flip, flop.

Tidigt blev det helt fullt. Fullt med bilar. Och samtidigt det här med värmen. Så badlusten fortsatt på topp. Undrar om det finns mer attraktivt bad någonstans i åtminstone länet? Kommunalt bad. Men inget ansvar för parkeringar, inga badbryggor. Och annat smått och gått som skulle höja helheten betydligt.

Borta en vecka. Och hemma först vid midnatt. Klart jag kände för bevattning idag också. Och givetvis tillsyn till katterna. Bara det där att det finns en person i deras närhet kanske betyder. Även om de är för skygga att komma fram. Men i morgon har de ju möjligheten när huset är fullt bebott igen. Djuren har ju ofta den där speciella känslan när det normala inte är normalt längre. Gulligt eller inte. Kanske det är så att det stämmer när eftermiddags fikat intas i Koversta.

Före det dock. Nils-Olov hörde av sig. Och då tog jag gärna vandringen ned till stranden. När de är på plats så vill jag givetvis vara med. Inte så vanligt med Leonie i närheten. Och bada med henne ger också väldigt mycket känslor. Bara passa på. Blir alltför sällan.

Dagens redovisning. Hur det ser ut med cykelvägar i jämförelse med på andra orter. Men inte mycket ta nytta av i argumentationssyfte. Fast det finns massor – som tyvärr inte lyfts fram. Anledning okänd.

Våld i nära relation. Avskyvärt. Fast som idag visar det sig att det också kan handla om kvinnas våld mot man. Och lika avskyvärt för det. Våld i när relation – så vanligt. Fast vi inte lyfter fram det. Bara gängkriminalitet. Nog så viktigt.

Kvällsbadning. Vattning – den här veckan två tomter. Och den ljuvliga kvällssittningen utomhus.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar