tisdag 22 september 2020

Visst vet jag vad älgflugor är

 

Nedan urklippt från Expressen. Men föga överraskad. Speciell person som insinuerar, sprider precis vad som helst. Modern tappning av en forna form av dyngspridare. Söker ständigt uppmärksamhet. Att kommentera är att ta in personen i debatten, in i samtalsrummet. Och där ska ju inte finnas någon gödselstack.  

 

M-riksdagsledamoten Lars Beckman antydde på Twitter att SVT-journalisten Carina Bergfeldt fått en talkshow på SVT för att hon skulle vara socialdemokratisk debattör. 

Efteråt vände sig Bergfeldt direkt till Moderaterna för att uppmärksamma felaktigheten i inlägget:

”Det här stämmer inte. Ville bara att ni skulle veta att denna folkvalda politiker ännu en gång far med osanning på ett sätt som faktiskt är ganska obehagligt”, skrev hon på Twitter. 

Säger väl en hel del om et parti om låter vad som helst passera, bara det handlar om sensationer. Behövs aldrig finnas ett enda uns av sanning från dyngspridarens ivriga utkast. Amen.


En förmiddag med samtal och fixade fikat. Fick besök av trevlig journalist. Om uppenbart skulle tillverka en form av presentationssida. Kanske profilera ut vilken person hon ser, upplever. Får väl läsa nästa vecka om jag känner igen mig själv i den skrivna texten. Det som är fullt klart – vi hade en mycket trevlig förmiddag tillsammans. Med många olika utsvävningar i alla möjliga riktningar.


Absolut måste något ha hänt. Maten på Strandbaden allt bättre. Ändå så få som hittar ned dit. Men idag antal äldre orienterare från flertalet olika föreningar. Hann byta åsikter med orienterings profiler från vardera Mora, Borlänge som Sala. Kul att de här personerna hittar ut till just Årsunda – och dessutom verkade trivas med det hela.


Fixa panelen. Blev stopp hos Carl-Henrik & Elin. Panelen som delat sig började nu bytas ut. Snickarbröder från Borlänge har fått uppdraget av Bra Hus. Uppenbart vet de exakt hur man ska göra. Något onödigt av de som satte upp originalet, at nyttja blött virke eller på annat sätt misslyckat.


Pass nummer 27. Föll på min lott. Så det blev några timmar däruppe. Finns mer att göra – men virket är väl förhoppningsvis på plats fullt ut. Och virket i bra ordning ordnat genom Mats – förstås.


Ingen uppvaktning på morgonen. Men anslöt på den sena eftermiddagens fika med godsaker hos Carl-Henrik. Var ju Anna-Gretas födelsedag som han uppmärksammat. Liksom också Per-Ewert gjorde. Från Nils-Olovs sida kom istället ett Instagram inspel med hälsningar från Leonie. Även det var säkert mycket uppskattat. Och klart det är viktigt fylla år – varje år. Då vet man ju att man lever.


Tretton personer ikväll. Helt ok. Tog mig ned till Tabata träningen. Som alltid – blev trött – och var hela tiden ganska stel, ganska öm. Kändes ändå viktigt från min sida att aktivt delta. Inbillar mig att det hela gör nytta. Och delta – visst – för på torsdag har jag annat kvällsmöte.


Öka kontinuerligt. Nu verkar det här med Covid 19 slagit till igen. Hos oss i Europa. Eländes berättelser från Europa, precis som gårdagens SD inslag i kommunfullmäktige – elände. Eländes berättarna – blir de aldrig trötta på att leva?


Natti, natti, nu utan PMR – underbart. Kan ju nu sova på nätterna. En befrielse som ger mig kraft och mod.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar