fredag 18 september 2020

På det personliga planet

 

Klart det är viktigt gör skillnad. Oftast samma personer som klarar det där utanför det vanliga. Och de som sticker ut ska naturligtvis ta ansvaret trampa upp nya stigar, göra det som göra skillnad. Bidraga. Vissa säger – avluta, gå i pension, luta dig bakåt och möjligen gunga lite i stolen.

Vissa gör sålunda. Lutar. Till och med före pensionen. Lever på något annat, pension eller plussar med avgångsvederlag. På något sätt. Andra vågar spänna bågen mera, vågar kliva ut utan skyddsväst, utan garantier. Samhällsinsats, förhoppningsvis. Lite tungt tappa stark spelare, men bara önska lycka till.

Lämnar sina politiska uppdrag och tar sig an rollen at klara uppdraget – förmedla tillväxt a la utsläppsfritt med samhälls-uppfattning att förnyelsebar kraft är viktigt att rikta in sig på för framtiden.      

 

Naturligtvis kommer jag sakna personen. Men önskar verkligen lycka till i funktionen för vindkraft, vindkraft off shore. Klart att vind och sol kommer spela avgörande roller i framtidens skapande samhälle. That´s for sure.

Gårdagens sittningar i Dalom blev långa. Inte i säng förrän efter midnatt. Samtidigt kul se exempel på aktiviteter där LAG medlen från Nedre Dalälven gjort de där stora skillnaderna. Skapat tillväxt och framtidstro i byarna. Exemplens makt är stora. Och alltid med personer som vågar och klarar av att arbeta i uppförsbacke. Närmast stimuleras ytterligare av motstånd. Berättar mycket gärna från de besök vi gjorde i LAG gruppen. Alltid driva av – göra skillnad.

Kommunicera, beröra. Sköta korrespondens och möten. Alltid mellan två parter, två personer. Vårda är ingen gammal sanning, gäller fortfarande. För att kunna skörda fordras såväl förmågan att så som att vårda, vattna.  I verkligheten och inga avlägsna bortförklaranden. Livet är för viktigt. You´ll only live twice.

En bit åka idag också. Bollnäs. Lång dag men inte alls lika inkränktande på kvällen. Provade med att ge en egen bild av vad vi är på väg mot. Vet inte om jag nådde ändå fram. Kanske någon kände något i varje fall. Eller om det var alldeles för innovativt tänkande. Och förändring tar ju tig, stundom väldigt mycket tid.  

För innovationer kan ju någon gång betyda mera än blott vara ett ord. När det nya bedöms av det gamla så kan motståndet vara närmast oöverstigeligt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar