fredag 25 september 2020

Att veta vart man ska gå

 

Allt är inte nattsvart – trots de svarta tröjorna. Gäller få resultaten med sig. Överlägsenheten i skottstatistiken fortsätter. Men det känns trångt framför motståndarkassen. Även ikväll med hela 50 avlossade skott men svårt få till nätrasslet. Till slut dock tre poäng och Brynäs damerna fortsatt obesegrade efter fyra fighter. Men nu väntar under veckoslutet Luleå. Då blir det verkligen upp till bevis.

Fortsatte reflektera efter halvdagen med Globala Sverige. Och hur vi i praktiken arbetar med hållbarhetsfrågorna. Finns så oerhört mycket att göra. Personligen, i organisationer, i kommuner, i regioner. Men i praktiken? Fina ord och dokument går det producera – men det fordras alltid handling om det ska bli ett steg framåt.

Trygghet. Stavas ofta blåljus. Idag med fokus Räddningstjänsten. Mycket professionell ledning. Finns dokument att utveckla. När det finns fem ägare fordras tydlighet. Så vi alla känner oss som vinnare. Och när vi till och med kan dela på vissa tjänster, vissa kostnader med grannen västerut så är det rimligen ett föredöme för många andra se och ta lärdom av.

Givande eftermiddag. En framsida att utveckla utifrån ett koncepttänk. Listade upp möjligheter och svårigheter. Tillsammans med regionråd som bryr sig och vågar tänka på lokal och regional utveckling. Nu har vi en plan Stickan! Förankring av det självklara och så bidrar vi också till lokal utveckling. Denna gång stavas det Gysinge men omfamnar hela delarna av södra Gävleborg. Möjligheter kan man inte sälja ut hur som helst.

Anno 1902. Familjeföretag som gått i arv i så många generationer. Klart det bara var att trycka på bromspedalen och stanna. Som det alltid kliar i bromsfoten när man närmar sig Lundgrens Konditori i Österfärnebo. Och så blev det ett antal godsaker med en hel del kalorier – med säkerhet.

Intet är som väntans tider. Fortsätter på samma trallvänliga sång. Och ytterligare en dag som gått i väntan på resa till barnmorska i Gävle. Gott humör och en ljusnande syn på de närmaste dagarna. Väntar in en ny lycklig tilldragelse.

Lokal utveckling. Måste veta vad man vill och vara fair. Sådant tjänar man alltid mest på själva. Överlåter falskspel till de som är bättre på det och som också drivs av sådant. Ödmjuk, försöker vara när man blir tillfrågad om saker och ting utanför det egna territoriet. Fast sedan finns det ju andra som inte är belastade av någon form av ödmjukhet, utan vet precis allt. Borde vara – men ändå svårt bli imponerad.

Några timmars allvarligt samtal fredagsaftonen var i varje fall mycket värdefullt för mig själv. Men kände att personen i andra ändan av linjen också upplevde det på samma sätt. Ett sätt göra varandra bättre! För vet man inte vart man vill så spelar det ju ingen roll vart man går. Ytlighet är sällan något att bygga en stabil grund på.               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar