måndag 7 september 2020

Utanförskapet


Utanförskapet och dess baksidor. Intressant samtal under kvällens Aktuellt inslag med Annie Lööf. Talade mycket om självinsikt, om att vara en del av och inte skylla på andra ensidigt. Tuff och tydlighet men samtidigt också en stor portion om ödmjukhet – i alla fall. En del frågor plockades fram ordentligt, som den kring arbetsrätten. Som kan segla upp som en mycket kraftfylld utmaning.

Lite berördes det i alla fall. Dagens ämne kring gängkriminalitet och hur det är så organiserat att de grupperna tränger sig i i samhällskroppen på olika sätt. In i politiken, in i det lokala näringslivet och det inkluderar givetvis också restaurang branschen. Också en sådan där rejäl utmaning att ta fast i och på något tufft sätt göra något åt. Men där högre straffskalor säkert har mycket ringa betydelse.

Straff i all ära. Högst speciell person spelar idag ut kortet att Sveriges bistånd till vissa U länder borde handla om att bygga fängelseplatser i dessa länder, där personer som döms i svenska rättegångssalar ska placeras. Presenteras starkt av personen som i allt verkar mycket hård i magen. Och som i de flesta frågor – oerhört svår förstå sig på.

Vrida, vända, värdera. En lång dag med magkänslor kring uttryck, ord, beskrivningar. För att tvätta materialet runt Styrning & Ledning ännu mera. Blev väldigt många inspel som ska beaktas i den vidare processen. Framgångsfaktorer finns runt det kommunikativa ledarskapet och kring förståelse att utveckling sker där de anställda får vara en del i processen av.

Tecknade ned mina minnesbilder och hoppas verkligen få dem diskuterade, kanske till och med ifrågasättande. Utveckling sker i process och även där påståenden kan granskas och ifrågasättas. Att vara konkret och kunna klara av att ifrågasätta är inte att hindra, inte att omöjliggöra. Mera ett sätt att få fram starka motiveringar.  

Olika åsikter som berikar. Knappast i Ryssland. Då går man istället över till annat – som att förgifta de som har just andra åsikter. Nu har händelsen med oppositionsledaren verkligen fått samverkan mellan Tyskland och Ryssland att knaka ordentligt. Det positiva – mannen i fråga vaknat upp efter att svävat mellan liv och död.
Cykeltur i alla fall. Men inte alls långt. Lite rörelse på fettet – i begränsad omfattning. Kanske mer och större insatser tisdag kväll. Simmade lugnt och omfamnades så småningom av min invanda binge. Med viss förundran över de som kör teams möte från eftermiddag till långt in i måndagskvällen.          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar