måndag 21 september 2020

Aldrig bli för gammal

 

Just uttrycket att både kunna gasa och bromsa. Användes flitigt av Inga Hagström, en god vän och förtroendevald med starka känslor – person som alltid brydde sig. I mångt och mycket en förebild, även nu. Försökt köra bil genom att både gasa och bromsa – samtidigt. Fungerar inte helt bra.

Däremot kan det måhända vara rätt tänkt att ibland gasa på i livet och ibland stanna upp och reflektera. En bra modell, en bra strategi. Men känns just nu som det mest handlar om at ensidigt gasa. Ryckas med och inte stanna upp, reflektera. Blev en ny gasande dag. Och även långt in i kvällshimlen.

Så svårt sitta still när lena lögner varvas i det offentliga rummet. Även om syftet med detta är klart. Försöka stärka otrygghet, känslan av det oroliga samhället där vad som helst kan hända, och händer. Omöjligt bemöta när ensidigheten övertrumfar sans och förnuft. När offentlig statistik inte är något värt alls. Utan egna spaningar och intervjuer visar hur illa ställt vi har! Och trumpetar ut värre än den bäste trumpetsolisten, vi lever i Sveriges svar på Chicago. Snart julafton. Hoppas Tomten har med sig några paket med förnuftighet. De paketen är mer eftersökta än någonsin. Enfald får aldrig bli till en framgångspromenad.

Kul bli uppbjuden. På en form av debatt. Ställer jag ständigt upp i, oavsett dag eller kväll, oavsett val av vapen. Känns aldrig främmande att bli uppbjuden. Det svåra är att debattera med tomma skramlande tunnor. Ekar så högt, ekar tomt.  

Göra skillnad. Temakväll kring skolhusplanen – så viktig. Upplever att vi bestämt det nu. Ex tydliga avsnitt med möjlighet ställa frågor efter varje avsnitt. Borde ge varje parti större möjlighet i remiss svarande uppdraget. Er redan fram emot remiss svaren. Och lovar att allt ska seröst provas. Det är ju därför vi vill ha in olika former av remiss svar.

Ett gott initiativ från kommundirektören.  Framgång handlar om att kunna strukturera och bibringa delaktighet. Till och med bara processen är oftast mödan värd.  

Onödigt, behövs inte, åka tillbaka med. Men den kommentaren kom aldrig nu. Utan jag kunde ställa fram hinken medblåbär och det togs emot. Däri blev jag överraskad – positivt. Skulle aldrig ha orkat plocka dem själv.

Zlatan två mål. Gammal är äldst. Och jag än äldre än Zlatan. Då har jag på något sätt framtiden för mig? Gäller göra bästa möjliga avtryck för you only live twice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar