onsdag 23 september 2020

Upp och ned

 

Tidigt varje morgon, när jag sover sött. Så väcks jag av den där signalen. Knappast jag ser rött – utan istället blir det att rulla upp från sänghalmen och göra hela den där morgonproceduren. Inklusive smyga ut i kalsingarna och hämta in morgontidningen. En vana att prassla med tidningspapperet medan frukosten skottas in.

Väntade in. Skulle jag få ressällskap eller inte. Blev inte. Och istället högerfoten hårt mot gaspedalen. Norrut gick färden. Först kulle vi ju ha eget partimöte innan regionfullmäktige rullade igång. Snabb resa. Innan Ljusnan mötte upp och därefter Bollnäs folkhögskola. Centrum för så många möten i regionens regi.

Inte alls så delaktig som tidigare mandatperioder. Finns väl en hel del förklaringar till detta. Då skrevs väldigt mycket, minnesanteckningarna var många. Kanske också för många. Men å klart det finns många olika sätt arbeta. Och mycket av det som skrev så, mailades ut, kanske inte ens lästes. Säkert finns det andra sätt skapa delaktighet.    

Inkallad för hela förmiddagen. Då en längre filminspelning och därefter några längre redovisningar. Nägra personer gjorde som förra mandatperioden. Begärde ordet mest för att visa upp att man var på plats. Som vanligt och förutsägbart. Fick le inombords. Gäller inte visa det hela. Kan ju tas som nonchalant agerande annars. Och politik är ju det omöjligas konst.

Hann med lunchen. Som alltid är det mesta utomordentligt där på folkhögskolan. Inte mycket matspill från min sida. Äter ju upp precis allt.

Många samtal, många mail att hantera. Finns ju ett ”favoritämne” för tillfället. Om ska mötas med absolut alla former av respekt. Och ses som värdefullt att så många bryr sig, agerar. Tycker vi har en stark strategi med mycken kunskap. Även om jag också förstår att vissa har svårt sitta ned, och att det ändå inte handlar m åderbråck.

Några personer i fullmäktige ger mer än andra. Har liksom flera strängar på lyran än bott en enda gnisslande sträng. Men vissa gnider på som vanligt. Känns närmast genant. Finns det personer i våra samhällen som verkligen lägger tilltro till rena pajaser?  

Hemresa. Ny farfar – igen. Men blev inte så detta dygn. Kommer ett nytt i morgon. Har ju redan två helt fantastiska barnbarn. Nu tredje på väg göra entré. Intet är om väntans tider, barnen kommer vart det lider.

Och som vanligt – seeena skrivarkvällen gjorde entré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar